Állva "halt meg" a BKSE

2019.11.13. 20:44

Az utolsó percekig szoros volt a Tatabánya elleni derbi

Hatalmas csatában dőlt el a pontok sorsa szerdán a Balatonfüredi KSE–Tatabánya NB I-es férfi kézilabdarangadón.

Horváth Gábor

Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kér régi nagy rivális találkozott egymással szerdán a Balaton Szabadidő Központban. A felek óriási csatákat szoktak vívni egymással, s általában a dobogós helyezés volt a derbik tétje. Most azonban egyik alakulat sem a legjobb napjait éli, a balatonfürediek az ötödik, a tatabányaiak a hetedik helyről várták az összecsapást.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mondani sem kellett, egy derbisiker mindkét oldalon remek lehetőségnek tűnt arra, hogy meglódítsa a csapat szekerét.

Balogh szerezte a meccs első gólját, majd gyorsan fordított a Füred, 4-1.

Jól védekezett a házigazda, amely Szöllősi újabb találatával, hat perc elteltével 5-1-re vezetett. Vladan Matic máris időt kért.

Komogorov szépített, majd Topic kapott két percet, a Tatabánya pedig büntetőt, Bősz azonban hárította a próbálkozást.

A 12. percben három volt a BKSE előnye, 7-4, a vendégcsapat szemmel láthatóan magasabb fokozatra kapcsolt, de a Balaton-partiak bírták az iramot.

Szöllősi Balázs a 15. percben már öt gólnál járt volt csapata ellen, Vujivic szépítése után 9-5 állt az eredményjelzőn.

A 19. percben újra négyre hízott a hazai előny, 11-7, nagy lendülettel, óriási akarással kézilabdázott a Füred. A vendégek képtelenek voltak felzárkózni, pedig Matic mester cserékkel is frissítette együttesét.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A folytatásban Borbély is védett egy hetest, nem sokkal később Hornyák vágta be a tatabányai kapus nagyszerű indítását, két ex-füredi játszott össze, 26. perc: 13-11.

Csoknyai Istvánon volt az időkérés sora. Borbély és Hornyák megismételte az előző akciót, közel került az egyenlítéshez a vendégcsapat.

Ez azonban nem jött össze, Vujovic már a dudaszó után pörgette Bősz kapujába a labdát.

A második játékrész elején Balogh egalizált, majd Rodriguez lőtt egy csodagólt, kínai figurából, hát mögött.

A következő támadásnál Vranjes piros lapot kapott, miután a játékvezetők videón visszanéztek egy kétes szituációt. A vendégek légiósát könyöklés miatt zárták ki.

Emberhátrányban fordított a Tatabánya, amelyben Balogh vezérszerepet vállalt, 15-16.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Most a Füreden volt a sor, Borbély védései jól jöttek a vendégeknek, de Zoldik azért kipókhálóza a jobb felsőt, 17-17.

A 41. percben újabb videózás jött, de ezúttal csak egy két perces kiállítás követte a tanácskozást, Bozovicnak kellett leülnie.

A folytatásban visszavette a vezetést a BKSE, Kemény duplázott üres kapura, 20-18.

A 48. percben lett újra egyenlő az állás, Bozovic bombázott a füredi kapuba, 21-21. Amikor a Tatabánya átvehette volna a vezetést, Bősz hétméterest védett. Egyik csapat sem engedte el a másikat, folytatódtak az izgalmak.

Három perccel a vége előtt Bartucz mutatott be bravúrt, 23-24 volt azt állás. Borzas növelte az előnyt, két újabb Bartucz-védés pedig megpecsételte a BKSE sorsát. A vendégek nyerték a derbit.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csoknyai István: – Fáj a hazai vereség. Mindkét csapat nagyot játszott, és sokat tett a sikerért. A végjátékban nem volt szerencsénk, talán egy pontot megérdemeltünk volna.

Vladan Matic: – Nagyot harcolt egymással a két csapat. Amikor kellett, kicsit rutinosabbak, pontosabbak voltunk, mint a hazaiak, akiket csak dicséret illet. Úgy gondolom, a közönség élvezte a meccset.

Bősz Dániel: – Megtettünk mindent a győzelemért, sajnos az utolsó pillanatban olyan hibákat követtünk el, amiket nem szabadott volna.

Sipos Adrián: – Nagyon jó meccset játszottunk. Kicsit álmosan kezdtünk, szerencsére fordítani tudtunk és győztünk. A nehéz pillanatokból jól jöttünk ki, mindenki hozzátette a magáét.

 

BKSE-Tatabánya 24-26 (14-13)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – RODRIGUEZ 4, Jimenez 1, SZÖLLŐSI 7, Topic 3, Shynkel, Bóka. Csere: Andó (kapus), Máthé 1 (1), ZDOLIK 6, Németh, Kemény 2, Stevanovic. Edző: Csoknyai István. Grundfos Tatabánya KC: Borbély – Hornyák 2, Vranjes 1, Sipos, Ilyés, Komogorov 2, VUJOVIC 5 (2). Csere: BARTUCZ (kapus), BALOGH 7, Győri 1, BOZOVIC 4, Szász, Borzas 3, Dénes, Ernei 1. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill.4/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában