Derbik hétvégéje

2019.11.08. 07:00

Füreden és Almádiban nagy rangadó lesz

Balatonfüreden és Balatonalmádiban is komoly derbit rendeznek hétvégén az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban.

Horváth Gábor

MTD Hungária Megyei I. osztály labdarúgó mérkőzés Tihanyi FC (zőld) - Balatonfüredi FC (piros-fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Úrkút SK (5.)–Péti MTE (11.): Bár sok helyzetet elhibázott, utóbbi két meccsét magabiztosan nyerte az Úrkút SK, amely kezdi visszanyerni formáját. A pétfürdőiek szintén győztesen hagyták el a pályát a legutóbbi játéknapon, ám ezúttal meglepetés lenne a pontszerzésük.

TIAC VSE (9.)–Fűzfői AK (6.): Legutóbbi hazai meccsét elveszítette, de összességében fölfelé ívelő formát mutat a Tapolca. A FAK még jobb passzban van, előző két találkozójukon még gólt sem kaptak a fűzfőiek, akik az utóbbi közel másfél hónapban egyedül az éllovas Füred ellen maradtak alul. A vendégek az esélyesebbek.

Badacsonytomaji SE Bonvino (8.)–Herend PSK (16.): Két olyan találkozón van túl a Tomaj, amely nem fog bekerülni a klub aranykönyvébe. A badacsonyiak két hete 3-0-ról kaptak ki 4-3-ra a Devecsertől, legutóbb pedig 4-0 arányban maradtak alul Fűzfőn. Papíron könnyűnek ígérkezik a javítás, a sereghajtó Herend a bravúros rátóti győzelme óta háromszor kapott ki egymás után.

Balatonfüredi FC (1.)–Ajka Kristály (2.): A játéknap derbijén az első hely a tét, a két csapat között két pont a különbség. A két együttesben közös, hogy egyaránt kikaptak a Tihanytól, az ajkaiaknak emellett még van egy úrkúti döntetlenjük, a többi meccsen mindig győztesen vonultak le a pályáról a felek. A gólarányok is hasonlóak, a Kristály 61 lőtt és nyolc kapott, a BFC 56 szerzett és öt kapott találattal áll. Minden adott tehát, hogy egy izgalmas, harcos rangadót lásson a nagyérdemű!

Csetény SE (10.)–Ada-Bau Várpalotai BSK (7.): Legutóbbi két hazai találkozóján megszerezte a pontokat a Csetény. A VBSK két siker után áll, azonban a legtöbbször még bőven adós a jó teljesítménnyel az alakulat. Háromesélyes a bajnoki.

Devecser SE (12.)–Magyarpolány SE (14.): Mindkét együttesnek nagy szüksége lenne a pontokra, különösen a Magyarpolány van nehéz helyzetben. Küzdelmes összecsapásra van kilátás, a vendégeknek azonban nagyot kellene javulniuk ahhoz, hogy pontot/pontokat szerezzenek.

B.-almádi (3.)–Tihany (4.): A játéknap másik nagy rangadóján szintén két pont a szemben álló felek közti különbség (a Tihany egy meccsel kevesebbet játszott). Az Almádi a múlt héten feledtette a Fűzfő elleni hazai vereséget, könnyedén győzte le a Herendet. A tihanyiak derbit nyertek a Füred ellen. Mindkét csapat jó passzban van tehát, nüanszok dönthetnek a derbi sorsáról.

Sümeg VSE (15.)–Gyulafirátót SE (13.): A Sümeg áll rosszabbul a tabellán, a formája mégis biztatóbb, mint ellenfeléé. A Rátót továbbra sem tudja megállítani a zuhanórepülést, sok gólt kap a csapat, s ha ezen nem javít, ezt a fontos meccset is elbukhatja.

A találkozók 14 órakor kezdődnek, fentről az első négy meccs szombaton, a második négy vasárnap lesz. A Füred–Kristály rangadóról élő internetes közvetítést tekinthetnek meg az érdeklődők az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság Youtube-csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!