Magyar Kupa-diadal

2019.11.05. 07:00

Idősebb ellenfelekkel szemben helytálltak a Vincze Judo Klub sportolói

Jól kezdték a szezont a Kertai testvérek, a Vincze Judo Klub sportolói Szegeden, Pakson és az ausztriai Badenben szerepeltek.

B. Virág Rita

A Kertai testvérek édesapjukkal az ausztriai Badenban megrendezett erőpróbát követően Fotó: Vincze Judo Klub

Szegeden rendezték meg nemrégiben a Csaba Béla emlékversenyt, valamint a Judo Euroliga második fordulóját a serdülő és ifjúsági korosztály számára. Kertai Kyra a serdülők között próbált szerencsét, de nem saját súlycsoportjában, hanem az egy kategóriával nehezebbek között. Kemény mérkőzéseket vívott, végül a döntőben egy szerb rivális állította meg, így Kyra ezüstérmet szerzett.

Kertai Olivér a négy kilo­grammal nehezebb ellenfelek között versenyzett és a hetedik helyen zárt.

Kertai Réka szintén a hetedik helyet szerezte meg a nagyon erős nemzetközi mezőnyben.

Paks adott otthont a 38. Atom Kupa nemzetközi utánpótlás-viadalnak, diák C kategóriában pedig Magyar Kupa-­verseny is volt egyben. Réka a serdülők között remek találkozókat vívott és az előkelő ötödik helyen végzett. Olivér a B kategóriában a bronzérmet harcolta ki, míg Kyra végig rendkívül koncentrált teljesítménnyel a dobogó tetejét foglalhatta el, vagyis Magyar Kupa-győztes lett.

A Kertai testvérek édesapjukkal az ausztriai Badenban megrendezett erőpróbát követően Fotó: Vincze Judo Klub

Ezt követően az ausztriai Badenben szerepeltek a Kertai testvérek, ahonnan három éremmel tértek haza. A Berger Nachwuchs Cup harmadik fordulóján Réka és Olivér a dobogó legalsó fokát foglalhatta el, Kyra második helyet érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!