megye i

2019.11.11. 09:12

Kemény csata Tihanyban, sima siker Füreden

Balatonfüredi és tihanyi siker született a forduló (sőt az ősz) két nagy rangadóján az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság 14. körében.

Horváth Gábor

Dévényi Márk (zöld mezben, jobbra) és Szabó Bence egyaránt bekerült a játéknap legjobbjai közé

Fotó: Penovác Károly/Napló

A BFC ezzel megerősítette első helyét a tabellán, a félszigetiek pedig már dobogósok. A rátótiak nyolc vereség után győztek újra.

Az Úrkút SK-nak nem okozott gondot a Péti MTE két vállra fektetése, az 5-0-ás sikerből Korpos Tibor három találattal vette ki a részét. A rutinos támadó mellett a szintén tapasztalt középpályás, Miskei István teljesítményét emeltük ki a mezőnyből.

Radnai Gábor nem kapott gólt, a Fűzfői AK 3-0-ra nyert Tapolcán. A FAK-ból a kiváló formában lévő hálóőr mellett a fiatal Mári Milán produkcióját díjaztuk.

Badacsonytomajon nem borult a papírforma, a hazaiak mind a három pontot begyűjtötték a Herend ellen (3-1). A győztes csapatból a második gólt jegyző Gelencsér Balázs került be a forduló válogatottjába.

Biztos füredi sikert hozott a forduló rangadója, amelyen az éllovas Balaton-partiak a második helyezett Ajka Kristályt fogadták. A vendégek egy sikerrel előzhettek volna, de ettől nagyon távol voltak. A Kristály 2-0 után szépített, de összességében nem volt esélye a pontszerzésre, a BFC úgy nyert 4-1-re, hogy még többször is betalálhatott volna.

Dévényi Márk (zöld mezben, jobbra) és Szabó Bence egyaránt bekerült a játéknap legjobbjai közé
Fotó: Penovác Károly/Napló

Csikós Sándor remekül fogta össze a hazai együttest, amelyben a duplázó Szabó Bence is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Kemény, fordulatos derbit játszott egymással a Tihanyi FC és a Balatonalmádi SE. A két csapat a felázott almádi játéktér használhatatlansága miatt felcserélte a pályaválasztói jogot. Az Almádi kezdett jobban, de végül a második félidőben beleerősítő tihanyiaké lett a siker (3-2). Dévényi Márk duplázott volt csapata ellen, Benedek István ezúttal is vezére tudott lenni a félszigeti alakulatnak.

Kilenc gólos meccsen szakította meg hosszú rossz sorozatát a Gyulafirátót SE, amely 5-4-re nyert Sümegen. A mindössze 16 éves Bódiss Norbert szerezte a mérkőzés első találatát, megadva ezzel az alaphangot a vendégeknek.

A csetényiek magabiztosan tartották otthon a három pontot a Várpalotai BSK ellen (4-1), a hazaiaktól Lukács István került be a forduló legjobbjai közé.

A 14. forduló válogatottja, kapus: Radnai Gábor (FAK).

Hátvédek: Mári Milán (FAK), Dévényi Márk (Tihanyi FC), Lukács István (Csetény SE).

Középpályások: Gelencsér Balázs (Badacsonytomaj), Csikós Sándor (Balatonfüredi FC), Bódiss Norbert (Gyulafirátót SE), Miskei István (Úrkút SK), Benedek István (Tihanyi FC).

Támadók: Korpos Tibor (Úrkút SK), Szabó Bence (Balatonfüredi FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!