Telekom Veszprém

2019.11.19. 20:46

Közel a nyolc a SEHA Ligában

A második félidőben már alábbhagyott a Telekom Veszprém koncentrációja, de így sem volt veszélyben a győzelem megszerzése a kézilabda SEHA-Ligában a Metaloplastica ellen. A sikerrel gyakorlatilag nyolc közé lépett a bakonyi együttes a délkelet-európai ligában.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom Vp.-Metaloplastica 36-29 (22-14)

Veszprém, 1500 néző. V.: Telekom Veszprém: SZÉKELY – Marguc 4 (2), Jahija 6, Blagotinsek 3, Borozan 3, Lauge, Manaszkov 2. Csere: NILSSON 6, Nenadics 1, Mackovsek 3, Paczkowski 1, Moraes1, GAJIC 6 (1). Edző: David Davis.

Metaloplastica RK: JANDRICS – Kljacsics 3 (2), MILICS 7, Gojkovics 2, D. BABICS 3, Dukics 1, Maticsics 3 (1). Csere: Bomastar (kapus), Csagalj 2, A. Babics 2, Pisarics 3, Dodics 2, Todorovics, Petrovics 1. Edző: Veszelin Vukovics.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/3.

A szerb Metaloplastica elleni SEHA-Liga ütközeten nem számíthatott David Davis a héten Franciaországba felülvizsgálatra hazautazó Kentin Mahéra, akinek a patella szalagja sérült meg. Ott volt viszont a keretben a hosszú sérülés után felépülő Pavel Paczkowski, aki első hivatalos mérkőzésére készült a Telekom Veszprém színeiben.

Az első pillanattól fogva a hazaiak akarata érvényesült, a 7. perchez érve 6-2-t mutatott az eredményjelző. A Telekom védőfala sokszor áthatolhatatlannak tűnt a szerbeknek, a Blagotinsek és Borozan tengely alapos fejtörést okozott a vendégeknek (16. perc: 12-6).

Pavel Paczkowski, aki első hivatalos mérkőzésére készült a Telekom Veszprém színeiben
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 21. percben hatalmas tapsot kapott az első tétmeccsén pályára lépő lengyel légiós, Pawel Paczkowski, aki nem is akármilyen góllal mutatkozott be. A 25. percben hatalmas erejű bombája védhetetlenül csapódott a Metaloplastica kapujába (17-10). Közben láthatóan felpuhultak a védelmek, a csapatok inkább csak a gólszerzéssel törődtek, de a szerbek nem tudtak közelebb férkőzni a veszprémiekhez (22-14).

Borozan tíz méterről eleresztett bődületes lökete vezette fel a második játékrészt, aki gyorsan ki is állt két percre. Az emberelőnyben kilencről hétre csökkent a különbség (37. perc: 26-19), de teljes létszámra kiegészülve már az volt a kérdés, mikor lesz kétszámjegyű a differencia. Nos, a Metaloplastica játékosai nem akarták eljátszani az áldozati bárány szerepét (44. perc: 28-22).

Megtorpant a Veszprém, Székely bravúrja mentette meg attól, hogy már csak öt legyen a két fél között. A kínosra nyúlt közel hét perces gólcsendet Gajic törte meg, aki negyedik gólját szerezte, egyébként pedig veszprémi színekben a 600. találatát jegyezte.

Jandrics kapus is megnehezítette a veszprémiek dolgát, de a hazaiakat egyébként is megillette a kritika, egyáltalán nem koncentráltak megfelelően, a hajrához érve ismét belátható távolságra kerültek a vendégek (51. perc: 30-25).

Továbbra is döcögtek a bakonyi támadások, persze a győzelem így sem forgott veszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!