Csalóka a miskolciak helyezése

2019.11.08. 11:00

Szabó Péter idén várhatóan már nem játszhat, majd csak januárban

Irányítója, Szabó Péter nélkül is győzelemre tör a Miskolc ellen a kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata.

B. Virág Rita

20191005 Veszprém NB I B kosárlabda mérkőzés Hoya Pannon Egyetem Veszprém (szürke) - Salgótarjáni KSE (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A címvédő Veszprém hétfőn könnyedén jutott be a Hepp Kupában a legjobb tizenhat közé, a megyei riválist, a Concordia Motax KC Pápát fektette két vállra 106-87-re. Pénteken újabb feladat vár Mérész Csaba edző tanítványaira, a bajnokságban a MEAFC együttesét fogadják 18 órától.

A hazaiak azonban nem tudnak teljes csapattal kiállni, ugyanis a még a múlt heti találkozón a Honvéd ellen, egy rossz mozdulat után térdsérülést szenvedett Szabó Péter.

– A részleges oldalszalag-szakadást szenvedő játékos előreláthatóan az idén már nem tud pályára lépni. Nagyon sajnáljuk, de bízom benne, januártól ismét számíthatunk rá – fogalmazott Mérész edző. – Peti fontos pozícióban játszott, természetesen csapaton belül igyekszünk majd pótolni, valaki átveszi a szerepkörét, hogy zökkenőmentesen haladjunk tovább.

A pénteki riválisról a szakvezető elmondta, meglehetősen csalóka a jó erőkből álló Miskolc jelenlegi helyezése a bajnoki tabellán. A MEAFC ugyanis csak a kilencedik, három győzelemmel és három vereséggel.

– Hetek óta nem játszik a miskolciak légiósa, Thornton Austin, a héten a Hepp Kupa-meccsről is hiányzott, de ez nem jelenti azt, hogy nálunk sem fog szerepelni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Miskolc játékát az ő jelenléte nagyban befolyásolja. Mi úgy készültünk, hogy vele is számolnunk kell, de vele, vagy nélküle, feltétlenül szeretnénk legyőzni vendégünket – nyilatkozta a tréner.

Mérész Csaba hozzátette, a Miskolc palánk alatti játéka mindenképpen figyelemre méltó, főleg 2-2-es figurákkal dolgoznak, gyors és sokat futó társaság.

Hat fordulót rendeztek már meg a szezonban, s úgy tűnik, körvonalazódnak az erőviszonyok. A veszprémi edző szerint a piros csoport megerősödött, sehol senki sem mehet biztosra.

– Kiegyenlítődött a mezőny, ami jót tett a csoportnak, és nekünk is, mert tűzben tart minket hétről hétre. Egy pillanatra sem szabad hátradőlni, végig magas hőfokon kell kosárlabdázni, ami a fejlődésünket szolgálja. Szerintem az kifejezetten jó, ha minden győzelemért meg kell harcolni. Bárki képes bárkit legyőzni. Nyilván hazai pályán nem szeretnénk csalódást okozni lelkes közönségünknek, szeretnénk a tabella első felében őrizni a pozíciónkat – hangsúlyozta.

A Hoya-MEAFC találkozót pénteken 18.30-tól a szokott helyen, a Vetési gimnáziumban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!