Népes mezőny gyűlt össze

2019.12.09. 17:33

A Klausz–Csányi kettős lett az első a Mikulás Rallye-n

A nemzetközi futamokon rajtoló Klausz Kristóf, Csányi Botond és a Ford Fiesta R5 alkotta trió magabiztos versenyzéssel zárta a hétvégi Mikulás Rallye-t.

Juhász-Léhi István

Több mint száz pilóta mérette meg magát és autóját a hagyományos viadalon

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az időjárás ismét kegyes volt a 23. Mikulás Rallye résztvevőihez, a reggeli köd gyorsan elillant és ragyogó napsütésben rajtoltak a versenyzők a várpalotai nyitó szakaszon. A mezőny, az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyon népes volt, hiszen ez az év végi verseny murvás mivolta miatt a versenyzők kedvencei között szerepel.

– Nem sikerülhetett volna jobban ez a verseny, ahol az utolsó gyorsaságin is ugyanolyan lendülettel versenyeztünk, mint a nap többi részein. Nagy kockázatot nem vállaltunk, de mindenképpen jó tempót diktáltunk az összes szakaszon, és sikerült megnyernünk a Mikulás Rallye-t. Ez egyrészt a tudatos és magabiztos versenyzésnek illetve a sebességünknek köszönhető – nyilatkozta a verseny hivatalos honlapjának a győztes pilóta.

A második helyre befutó Bútor Róbert azt mondta a célban, hogy egy defekt keresztülhúzta számításaikat, de vissza tudtak kapaszkodni a második helyre. – Rajtunk kívül senki nem kapott defektet az élmezőnyből, úgyhogy azt mondhatom, hogy mi megtettünk mindent. Nagyon jó verseny volt, jól éreztük magunkat, gratulálunk Kristóféknak a győzelemhez – fogalmazott Bútor. A dobogó harmadik fokát elcsípő Balogh János a következőket mondta a sajtóirodának:

Több mint száz pilóta mérette meg magát és autóját a hagyományos viadalon
Fotó: MTI

– Apró lépésekkel jöttünk fel a pincéből, nem gondoltam volna, de nyomott hagyott bennem a nyári negatív kalandunk. Egy új autóval is meg kellett ismerkednünk, de abszolút pozitívak a tapasztalataink, jó kiindulási alap volt ez a verseny. Látszik, hogy sokat tudunk még gyorsulni, de ez a mai nap nagyon kellett nekünk – mondta. A Veszprém és környékén zajló viadalon idén öt gyorsasági szakaszon közel 75 kilométert teljesített a 115 licences, sprint és meghívásos versenyző.

A 23. Taxi4 Mikulás Rallye végeredménye: 1. Klausz és Csányi 41:32,7, 2. Bútor Róbert és Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) +5.6, 3. Balogh János és Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +10.6.JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!