Huszonöt csapat feszült egymásnak

2019.12.30. 10:23

Címvédés a Szilveszter-kupán

A tavalyi győztes Cinborák csapata hódította el a Szilveszter-kupát, a kispályás labdarúgótornának a veszprémi Március 15. úti sportcsarnok adott otthont.

Horváth Gábor

20191229 Veszprém Szilveszter Kupa teremfoci torna Tihanyi Futsal Club (fehér) - DS Optim Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Huszonöt csapat részvételével rendezték meg a XIII. Szilveszter-kupát a megyeszékhelyen, a hagyományos, rangos viadal ezúttal is két napos volt. Az első napon és a második nap délelőttjén csoportokban küzdöttek a résztvevők. A négyes csoportok első két helyezettje, valamint a három legjobb harmadik, illetve az egyetlen öt tagú csoport első háromja jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A nyolcaddöntők hozták a megszokott izgalmakat, a párharcok közül három is büntetőrúgásokkal dőlt el, s egyedül a Cinborák és a Bakony FC tudott egy gólnál nagyobb különbséggel nyerni.

A negyeddöntőben folytatódott a nagy küzdelem, a Cinborák és a Bakony FC rendes játékidőben vívta ki a legjobb négy közé jutást, a Tihanyi Futsal és a Dropli büntető-párbajt követően lépett elődöntőbe.

Két szoros elődöntőt láthatott a publikum, a címvédő Cinborák és a Dropli egyaránt egy találattal bizonyult jobbnak ellenfelénél. A bronzmeccset a Tihanyi Futsal nyerte, 3-1-es sikert aratva a Bakony FC-vel szemben.

A finálé egy gólt hozott, a tavalyi bajnok Cinborák ünnepelhetett.

A végső győztes kiegyenlített, jó teljesítményt nyújtott a két nap alatt, az összes meccsét megnyerte, így teljesen megérdemelten hódította el a serleget.

- Örömteli, hogy idén is színvonalas, jó hangulatú tornát láthattunk. A régi, rutinos indulók mellett újak is akadtak a mezőnyben, és az érdeklődésre sem lehetett panasz, sokan látogattak ki a csarnokba – foglalt össze kérésünkre Schmidmajer Árpád főszervező. Megtudtuk, az első négy helyezett értékes nyereményekkel gazdagodott.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták. A torna legjobb játékosa címet Tóth Dávid (Cinborák) érdemelte ki, a legjobb utánpótláskorú játékos Magyar Zsolt (Tihanyi Futsal) lett, a legjobb kapusnak Radnai Gábort (Dropli) választották, Kelemen Bálint (Cinborák) szerezte meg a gólkirályi titulust, a legjobb szenior futballistának pedig Cserna Róbertet (Bakony FC) látták az ítészek.

Eredmények, a csoportok végeredményei, A csoport: 1. PD Truck 7 pont, 2. Herend 7, 3. Átrium Bau 3, 4. Brazilok 0.

B csoport: 1. Tihanyi Futsal 7, 2. Mágusok 5, 3. VFC USE U17 4, 4. DS Optim 0.

C csoport: 1. Betti Padló Bakony FC 7, 2. Dropli FC 5, 3. Magyarpolány 4, 4. VRSE 0.

D csoport: 1. Cell-Vill 9, 2. Tarantula 4, 3. Game Over 4, 4. Dragon Ball 0.

E csoport: 1. Cinborák 9, 2. Schmidt Zsalu 6, 3. VFC USE U19 3, 4. VLS Szenior 0.

F csoport: 1. Autóátírás VLS 10, 2. Irsai Olivér 6, 3. Pannon Egyetem 6, 4. Játék Csatárok Nélkül 4, 5. The Team 1.

A nyolcaddöntőben: PD Truck-Magyarpolány 0-0, büntetőkkel: 2-1. Tihanyi Futsal-VFC USE U17 0-0, büntetőkkel: 3-1. Bakony FC-Game Over 2-0, Dropli – Cell-Vill 1-0. Cinborák-Pannon Egyetem 5-1. Autóátírás VLS-Schmidt Zsalu 1-1, büntetőkkel: 3-2. Irsai Olivér-Tarantula 2-1. Herend-Mágusok 0-1.

A negyeddöntőben: PD Truck-Cinborák 0-2. Tihanyi Futsal-Autóátírás VLS 0-0, büntetőkkel: 3-1. Bakony FC-Irsai Olivér 2-0. Dropli-Mágusok 0-0, büntetőkkel: 3-2.

Az elődöntőben: Cinborák-Bakony FC 1-0. Tihanyi Futsal-Dropli 0-1.

A 3. helyért: Tihanyi Futsal-Bakony FC 3-1.

A fináléban: Cinborák-Dropli 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!