A vezetőedző családja körében karácsonyozik

2019.12.23. 20:22

David Davist lenyűgözte a budapesti és győri karácsonyi vásárok hangulata

Spanyolországban, a családja körében karácsonyozik David Davis, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese vezetőedzője. És esze ágában sincs takarítani, vagy reggeltől estig a konyhában a tűzhely fölött görnyedni.

Bényi-Virág Rita

David Davis(jobbra) aztmondja, pihenéssel, feltöltődéssel tölti a következő napokat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hazánk legsikeresebb férfi ké­zi­labda-csapatának vezető­edzője, David Davis már a múlt héten hazautazott Spanyolországba az ünnepekre, ám előtte elmesélte, miként töltik ezeket a napokat.

– Tavaly nem sok időm maradt a pihenésre, hiszen az ünnepek alatt is már a világbajnokságra készültem az egyiptomi válogatottal. Az idén viszont igyekszem minden percet kihasználni – kezdte a mester, aki tavaly ősszel vette át a bakonyi csapatot Ljubomir Vranjestől.

– A hazautazásunkig több karácsonyi vásárba is ellátogattunk a feleségemmel és a gyerekekkel. Budapesten és Győrben is fantasztikus hangulat uralkodott, teljesen lenyűgözött bennünket. Bevallom, a tipikus magyar karácsonyi süteményeket, mint például a bejgli, még nem kóstoltam, de egyszer biztosan kipróbáljuk majd – mondta.

David Davis (jobbra) azt mondja, pihenéssel, feltöltődéssel tölti a következő napokat
Fotó: Pesthy Márton/Napló

David Davis elárulta, a következő napokat családja körében tölti.

– A hagyományok szerint, ha a karácsonyt nálunk, a mi családunknál töltjük, akkor az újévet a feleségem családjának körében ünnepeljük. Még nem döntöttük el, melyik napon hol leszünk. Mindenesetre az biztos, hogy mi ilyenkor megrendeljük az ünnepi vacsora étkeit, nem szeretnék ilyenkor sütni, főzni, a konyhában görnyedni. A feleségem ugyan készít többféle csipegetnivalót, finom falatot, de mi nem készülődünk különösebben. A legfontosabb, hogy együtt legyünk. Közösen feldíszítjük a fát, nagyokat beszélgetünk, játszunk a gyerekekkel, sétálunk. Semmi különöset nem csinálunk. Arra gondosan ügyelek, hogy próbáljam pihentetni az elmémet, ne terheljem magam feleslegesen, hiszen a tavasszal még sok feladat vár rám, ahol szükség lesz energiákra – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!