Családi Manópróba

2019.12.12. 07:00

Hagyománnyá érett a Mikulás-napi sportverseny Várpalotán

Közel háromszázhetvenen sportoltak együtt az elmúlt héten a Fitten Várpalotáért Szabad- idő- és Sportegyesület által harmadik alkalommal megrendezett Mikulás-napi Manópróbán a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Gyermekek és szülők együtt sportoltak a jó hangulatú várpalotai Manópróbán

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Ugyan már tavaly is csúcsot döntött a nevezők száma a Mikulás-napi Manópróbán, ám idén egy kicsivel még többen jelentkeztek a hagyománnyá érett sportos családi viadalra. Összesen 31 csapat vett részt a jó hangulatú versenyen, a nevezettek három kategóriában (óvodások, alsó tagozatos diákok 1–2. és 3–4. osztály) mérhették össze ügyességüket és felkészültségüket. A gyermekek mellett természetesen szülők is helyet kaptak a csapatokban, édesanyák és édesapák együtt sportoltak csemetéikkel a csarnokban.

– Nagy örömmel tölt el minket, hogy Várpalotán is egyre kedveltebbek a sporttal kapcsolatos szabadidős programok a családok körében. A testmozgás népszerűsítése mellett a közösségépítés az egyik legfontosabb feladatunk, a mai, immár harmadik alkalommal megtartott rendezvényünk is elsősorban ezt a célt szolgálja – mondta el kérdésünkre a szervező Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület nevében Bátor Gábor. Nos, az utóbbi cél biztosan teljesült, hiszen a résztvevők egymást segítve és támogatva, fülig érő mosollyal teljesítették a néha bizony furfangos feladatokat.

A versengésre várakozó gyermekeket a város óvodáinak köszönhetően kreatív sarok várta a sportcsarnokban, ahova egy Hanikné Janus Éva, a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tagintézmény-vezetője koordinálta közös éneklést követően megérkezett személyesen a Mikulás is. A nagy szakállú a megszokottnál néhány nappal előbb is eljött, hogy köszöntse a sportos várpalotai családokat.

Gyermekek és szülők együtt sportoltak a jó hangulatú várpalotai Manópróbán
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Ami az eredményeket illeti, az óvodások között a Forrás óvoda Arany Bicepsz névre keresztelt csapata győzött, megelőzve a második Cseperedő óvoda és a harmadik helyen végzett Dúdoló óvoda csapatát. Az első-második osztályos kisdiákok korcsoportjában a Crystal Fitness SE csapata győzött a Telepjárók (Rákóczi Telepi Tagiskola) és a Rákóczi Betyárok (Rákóczi Telepi Tagiskola) előtt. A harmadik-negyedik osztályosok versengése a Telepi Sasok (Rákóczi Telepi Tagiskola) győzelmét hozta. A képzeletbeli dobogó második fokára a Fekete Párducok (Várkerti iskola), míg a harmadikra a Zöld Erdő (Várkerti iskola) csapata léphetett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!