Derbit nyertek

2019.12.13. 20:55

Hoya PE: a harmadik negyed döntötte el a meccset

Két szoros negyed után a harmadikban állva hagyta ellenfelét a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata és magabiztosan fektette két vállra a BKG gárdáját a kosárlabda NB I/B rangadóján.

B. Virág Rita

Czirbus József uralta a palánkok alatti területet, nem véletlen, hogy több mint harminc pontot dobott

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hoya Veszprém–BKG 106-90 (27-26, 20-21, 30-15, 29-28)

Veszprém, 300 néző. V.: Horváth, Reisz, Földesi. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: McCall 11/3, Madár 24/12, Medve 18/15, Füzi 4, Czirbus 32. Csere: Kovács 13/3, Szűcs, Mucza 4. Edző: Mérész Csaba. BKG Príma SE: Nagy Be. 2, Nagy Bo. 40/16, Nagy S. 12/6, Allen 22, Reizer 2. Csere: Bán 4, Hegedűs A. 4, Meleg 2, Szeleczki 2. Edző: Nagy Ágoston.

A listavezető Hoya a negyedik helyen álló, de egyre jobb formát mutató BKG gárdáját fogadta. Madár triplája vezette fel a találkozót, majd öt vendég pontot jegyezhettünk fel. A védelmek nem igazán sziporkáztak, felváltva estek a kosarak, Medve, aztán újra Madár hármasa következett.

Allen lendített egyet a vendégek szekerén (9-13), majd Hegedűs pontjaival 11-15 állt az eredményjelzőn. Rendre a BKG ment elől, azonban a negyed utolsó percében McCall egy trojkával visszavette a vezetést övéinek.

A második felvonásban sem változott a játék képe, a vendégek próbálták irányítani a játékot, és Nagy Botond vezérletével folyamatosan a bakonyiak előtt jártak. A 16. perc­hez érve 33-41-et mutatott a kijelző, az eddigi legnagyobb különbség volt a két fél között.

McCall sikeres közelijével zárkózott közelebb a Hoya, de az egyenlítés még váratott magára. Czirbus hozta meg a várt fordulatot, aki zsinórban szerzett nyolc pontjával 47-47-re alakította az állást.

A harmadik játékrészben Madár, Medve és Czirbus vette hátára a veszprémi gárdát. Öt percen át az említett trió alaposan megszórta magát, és a 25. perchez érve már 61-51-re vezetett a Hoya.

Kovács és McCall is közbeszólt, egyre több hiba csúszott a BKG játékába, és a 28. percben már 68-54-re ment a bakonyi alakulat. A negyed végén 77-62-es eredménnyel fordultak a záró felvonásra a csapatok.

Czirbus József uralta a palánkok alatti területet, nem véletlen, hogy több mint harminc pontot dobott Fotó: Penovác Károly/Napló

Medve hármassal mutatkozott be az utolsó negyedben, Nagy Botond válaszolt szinte azonnal (80-65).

A BKG-t az említett Nagy Botond igyekezett meccsben tartani, ám a társak szerencsére nem tudtak felnőni a feladathoz (85-69).

A Hoya igyekezett tartani a különbséget, ám érezhetően csökkent a tempó, és ezt kihasználva 91-80-ra feljöttek a vendégek.

Kovács triplája a legjobbkor érkezett, aztán Medve hármasát jegyezhettük fel (97-84).

Czirbus közelije után már csak egyetlen pont hiányzott a százhoz (99-84). Nagy Botond megállás nélkül termelte a kosarakat, a neve mellett már 36 pont szerepelt.

Másfél perccel a vége előtt Czirbus újabb palánk alatti megmozdulásával hagyta el a 100-ast a csapata (101-86).

Nagy Botond és Czirbus József vívott kosárpárbajt, mindkettő jócskán 30 pont fölött járt. Az utolsó percben Füzi zsákolt egyet, majd Madár büntetőjét követően időt kértek a vendégek, de a hátralévő kilenc másodpercben már több pont nem esett.

A Hoya harmadik negyedbeli játékával megérdemelten nyert a jó erőkből álló BKG ellen, s ezzel zsinórban kilencedik győzelmét könyvelhette el. Legközelebb december 20-án, Budafokon lép pályára Mérész Csaba alakulata. Ezt követően kéthetes szünet lesz a pontvadászatban, majd január 4-én ismét folytatódnak a küzdelmek. A veszprémiek a MAFC-hoz utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!