Négy góllal alulmaradtak

2019.12.13. 20:56

Nagyot küzdött, de túl sokat hibázott a fiatal bakonyi együttes

Vereséget szenvedett a fiatal Telekom Veszprém pénteken idegenben a kézilabda SEHA-Ligában.

Horváth Gábor

Metaloplastica-Telekom 30-26 (18-15)

Sabac. V.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok). Metaloplastica Sabac: Bomastar – Milics 3, Todorovics, Cagalj 1, Dukics 4, Gojkovics 3, Maticics 1 (1). Csere: Jandric 2 (kapus), Dodics, Pisarics 2, A. Babics 3, Dosen 1, Petrovics, Kljajic 4, D. Babic 6. Edző: Veselin Vukovic. Telekom Veszprém: Cupara – Hornyák 1, Paczkowski 9, Melnyicsuk 3, Blagotinsek 2, Bodor, Strlek 9 (3). Csere: Székely (kapus), Z. Ilics 2, Szuharev, Dörnyei, Dobi, Bakos, Szűcs, Sisa. Edző: Gulyás Péter, Momir Ilics. Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Telekom Veszprém második számú csapatával utazott Szerbiába, a „nagyok” szombaton (20.45) Zágrábban játszanak, szintén a SEHA-Ligában. A fiatal bakonyi együttest öt játékossal erősítették meg a felnőttkeretből, a két kapus, Székely Márton és Vladimir Cupara mellett Pawel Paczkowski, Manuel Strlek és Blaz Blagotinsek utazott el Sabacra.

Az első öt percben Paczkowski duplájára Gojkovic és Cagaj válaszolt. Fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán meglépni látszott a Veszprém, 13. perc: 5-8.

Támadásban jól ment a vendégeknek, védekezésben már több hiba is akadt, nyilván elsősorban az összeszokottság hiánya okozta az üresjáratokat.

A 19. percben egyenlített a Sabac, miután Jandric kapus két üres kapus gólt szerzett, 10-10. Sőt, nem sokkal később a vezetést is megszerezte a házigazda.

Momir Ilics (ezúttal nem Gulyás Péter, hanem a szerb tréner irányított) időkérése után egyből egyenlített a Telekom, de az egyre nagyobb hőfokon égő Metaloplastica rendre eredményes volt. Több bakonyi ziccer is kimaradt, és a 26. percre háromra nőtt a különbség, 15-12.

Zoran Ilics kapta össze magát és lendített a veszprémi támadásokon, de ez csak arra volt elég, hogy a szünetig nem került nagyobb hátrányba a csapat.

A 39. percben érte utol ellenfelét a Telekom, 21-21.

Újra szoros volt a küzdelem, de a veszprémiek nem tudták visszavenni a vezetést. Továbbra is sok volt a vendégek játékában a hiba. A folytatásban újra visszajött a meccsbe az ifjú Telekom, az 53. percben ismét egyenlő volt az állás, 26-26. Izgalmasan alakult a hajrá, amelyben a hazaiak végül a maguk javára fordították a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!