Újabb bravúr, ismét egy fantasztikus siker

2020.01.19. 18:15

A magyar válogatott elvette Szlovénia veretlenségét

Újabb csodát tett a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely vasárnap szenzációs második félidőt produkálva legyőzte az addig még hibátlan Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjében a svédországi Malmőben.

Horváth Gábor

Bánhidi Bence támad az izlandi kapura

Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség

Fotó: Andreas Hillergren

Szlovénia-Magyarország 28-29 (16-13)

Malmö. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). Szlovénia: Ferlin – Janc 3, Dolenec 8 (1), Blagotinsek 4, Mackovsek 5, Cingesar, Zarabec. Csere: Kastelic (kapus), Zarabec 4, Heningman 1, Cehte 3, Sostaric, Zabic, Bombac. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes. Magyarország: Mikler – Hornyák, Balogh 2 (1), Győri 3, Bánhidi 9, Szita 1, Bóka 1. Csere: Székely (kapus), Ligetvári 6, Sipos, Nagy B. 3, Rosta 2, Máthé 2, Fekete. Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Kiállítások: 10 ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

A középdöntő második körében a remek Eb-t futó, még veretlen Szlovéniával állt szemben a magyar válogatott. Ellenfelünk egy sor Magyarországon játszó légióssal állt fel, a kispadon pedig volt szövetségi kapitányunk, az exveszprémi edző, Ljubomir Vranjes ült. A két együttes tehát remekül ismeri egymást, látszott, hogy kisebb változtatásokkal mindkét oldalon igyekeznek meglepni kicsit a másikat.

Mi kezdtünk jobban, majd a két veszprémi volt eredményes. Sajnos az ellenfélnél Mackovsek szépített, Blagotinsek egyenlített, 3-3.

Rendre megszereztük a vezetést, a szlovének viszont eredményesen loholtak utánunk, sőt a 10. percben magukhoz is ragadták a vezetést, először a meccsen, 6-5. Balogh egyenlített hetesből, de innentől kezdve mi voltunk az üldözők. Riválisunk átlövői remekül teljesítettek, különösen Mackovsek volt aktív, 12. perc: 8-6.

A 17. percben Dolenec villant, már három gól volt a különbség, 10-7. Bánhidi szépített, és megvolt az esély a felzárkózásra, de ezt több bosszantó technikai hiba akadályozta.

Mindenesetre lelkesen üldöztük Szlovéniát, és Ligetvári bombáját követően 10-9 állt az eredményjelzőn. Ezután viszont ismét ellenfelünk percei következtek, és ennek eredményeképpen négyre nőtt a hátrányunk, 24. perc: 14-10.

A hajrában igyekeztünk négy találaton belül maradni. A végén Bánhidi gólját követően már csak kettő volt közte, de Zarabec két másodperccel a vége előtt hatalmas bombát helyezett el a kapunkban talpról, 16-13.

Remekül kezdtük a második félidőt, két Mikler-védés mellett Bánhidi és Máthé is betalált, 16-15. Feljavult a kapusteljesítmény, jobb volt a védekezés, visszajöttünk a meccsbe, de még mindig hátrányban voltunk.

A 40. percben végre összejött az egyenlítés, 17-17. Bánhidi remekelt, visszavettük a vezetést, 43. perc: 18-19. Fantasztikus perceket produkálva robogtunk tovább, Nagy Bence jól szállt be a meccsbe és Ligetvári is belelendült, 18-21.

Szlovénia persze nem adta fel, de tudtuk tartani az előnyt, tíz perccel a vége előtt 24-22-re vezettünk.

Ellenfelünk újabb és újabb rohamot indított, de mindig volt válaszunk, Ligetvári egészen elképesztőt játszott. Máthé gólja után 25-28-ra alakult az állás, a folytatásban Dolenecék visszajöttek mínusz egyre (27-28). Ligetvári volt ismét eredményes, és hiába lőtt gólt Dolenec, rutinosan végigjátszotta támadását a magyar csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!