Megtanulnak közös célért dolgozni

2020.01.29. 11:00

Gyere hokizni Csuszkával!

Szilágyi Tiffany és Horváth András sokszoros magyar válogatott jéghokis beszélt a sportág szépségeiről, a csapatsportolói életforma előnyeiről és élményeiről az óvodás és kisiskolás gyermekeknek a Városi Sportcsarnokban.

Tisler Anna

Szilágyi Tiffany próbálja a sisakot az egyik ajkai kislánynak Fotó: Tisler Anna

Velük tartott Csuszka, a sportág kabalaállata is. A Magyar Jégkorong Szövetség Gyere hokizni országos roadshow ajkai programján kiderült, hogy a résztvevő gyerekek többsége tud korcsolyázni, és azok is sokan vannak, akik járnak jéghokiedzésre az Ajkai Óriások csapatába.

Tiffany elmondta, hatévesen találkozott a jégkoronggal. Jégtáncos akart lenni, de ha már ott volt a pályán, azt is kipróbálta. András hétévesen kezdett hokizni az akkor alakuló csapatban, ahova korcsolyaedzője irányította, ugyanis látta, a fiú ügyes.

A csapatsport előnyeiről elmondták, barátokra találhatnak, megtanulnak együtt küzdeni a közös célért, ha versenyeznek is, olyan helyekre juthatnak el, amiről nem is álmodtak, akár az egész világot körbeutazhatják.

Szilágyi Tiffany, a világbajnok csapat tagja kérdésünkre elmondta, az idén csatlakozott a programhoz, tetszett neki az ajkai gyermekek érdeklődése. Örül, hogy Ajkán sokan vannak, akik fogtak már hokiütőt, voltak edzésen. A sportág összetett, koncentrálni kell, másokra figyelni, miközben csúsznak a jégen, megtanít csapatban gondolkodni, tervezni, kitartónak lenni, emelt fővel veszíteni és győzni.

Szilágyi Tiffany próbálja a sisakot az egyik ajkai kislánynak
Fotó: Tisler Anna

Mindkét bajnok hallott arról, hogy Ajkán eredményes a sportág, az önkormányzat jégcsarnokot épít, amely már csaknem kész van. Horváth András, a Vasas junior korcsoport vezetőedzője, a junior válogatott segítő edzője. Megtudtuk tőle, hogy a sportágat 8-9 éves korig érdemes elkezdeni, akkor még nagyon fogékonyak a gyerekek, könnyű megtanulni a korcsolyázást és a bottechnikát.

Becze Zoltán, az Ajkai Óriások vezetőedzője kérdésünkre elmondta, ha valaki kedvet kapott a sportág kipróbálásához, keresse fel őket a délutáni edzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!