körbetekerték a keleti medencét

2020.02.25. 11:00

Idén is nagy népszerűség övezte a balatonfüredi farsangi bringázást

Balatoni Bringa Farsang néven második alkalommal hirdettek téli bringatúrát hazánk legnagyobb tava mellett. A rendezvény központja Balatonfüred volt.

Horváth Gábor

20200222 Balatonfüred. II. Téli Balatoni Briga Túra. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Több száz kerékpáros vett részt a második alkalommal megrendezett téli bringatúrán, amelynek a központja Balatonfüred volt. A szombati esemény résztvevői a Balaton Szabadidő Központtól indulva – tihanyi kompátkeléssel – tekerték körbe a tó keleti medencéjét. A mezőnyt kegyeibe fogadta az időjárás, a közel nyolcvan kilométer jelentős részét kellemes napsütésben tették meg a bicajosok. A túrázók a rajthelyen értek célba.

Az esemény idén is nagy népszerűségnek örvendett
Fotó: Pesthy Márton

A tavalyi nyitány után a téli bringatúra idén is bebizonyította, hogy ebben az évszakban is komoly igény van a szervezett kerékpáros megmérettetésekre. A szépszámú, több mint 300 tagú mezőny szombaton reggel indult el a füredi sportcsarnok elől, hogy 78 kilométer megtétele után oda is érjen célba. A bringások, akik közül sokan jelmezbe öltöztek, többek között Siófokot, Kenesét és Alsóörsöt érintették a túra során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!