Két napon át szálltak a nyilak

2020.02.04. 22:01

Megdőlt a korábbi nevezési rekord a pápai íjászversenyen

Kétnapos íjászversenyt rendezett a Delta Íjászegyesület: több korcsoportban és íjkategóriában közel 300-an lőttek.

Haraszti Gábor

Közel háromszázan vettek részt az idei megmérettetésen

Fotó: Haraszti Gábor

Szombaton az International Field Archery Association (IFAA) szabályai szerint zajlott a sportcsarnokban a terem­íjászverseny, melynek célja az íjászat népszerűsítése és a pápai íjászhagyományok ápolása volt. Másnap a ­World Archery (WA) iránymutatásai szerint a közép-dunántúli régió tagjainak kvalifikációs versenyt rendeztek, melyen minősítési szintet lehetett lőni az országos bajnokságon való részvételhez.

– Elégedettek vagyunk a résztvevők számával, idén minden korábbi nevezési rekord megdőlt, hiszen a szombati bajnokságon 117-en, míg a vasárnapi kvalifikációs versenyen 175-en lőttek – nyilatkozta Vései Attila, az egyesület elnöke. – Olimpiai, csigás, vadászreflex, történelmi, longbow, bare bow, HU, CRB kategóriákban, gyermek, serdülő, kadet, ifjúsági, felnőtt és master korcsoportban vártuk a nevezéseket. Az IFAA- és a WA-szabályrendszer között főleg a lőlapok méretében és a találati zónákban van különbség, de mindkét kategóriában 18 méterről lőttek az íjászok. A házigazda egyesület íjászai tíz alkalommal álltak dobogóra.

– Pápai szempontból jól sikerült a hétvége, hiszen az első versenynapon három első (Szórádi-Tóth Mirkó, Németh Eszter, Németh Virág) és egy harmadik (Márkus Balázs) helyet sikerült szereznünk, vasárnap pedig a deltások egy arany- (Szórádi-Tóth Mirkó), három ezüst- (Ács Gergely, Németh Eszter, Süle István) és két bronzéremmel (Gerse Debóra, Márkus Balázs) gazdagodtak.

Közel háromszázan vettek részt az idei megmérettetésen
Fotó: Haraszti Gábor

Idén 25 éves jubileumát ünnepli a pápai egyesület, Vései Attila azt mondta, méltóképpen fognak megemlékezni a negyed évszázadról.

– A nyári játékfesztivál ideje alatt szeretnénk születésnapi összejövetelt rendezni, melyre a testvérvárosok íjászait is meghívjuk. Ezután a Dunántúli Terepíjász Kupa egyik fordulójának, majd egy 3D-s versenynek leszünk a házigazdái Döbröntén – vázolta a terveket az elnök, aki március 18. és 21. között Süle Istvánnal részt vesz az Észak-Írországban megrendezésre kerülő IFAA Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!