Kaposvár Kupa

2020.03.12. 11:00

Veszprémi úszók éremdömpingje

Tíz érmet szereztek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói a nemrégiben megrendezett nagyszabású Kaposvár Kupán.

B. Virág Rita

Kaposváron versenyeztek a veszprémi úszók

Forrás: VÚK

Balog János, a VÚK vezetőedzője lapunk kérdésére elmondta, minden korosztály képviseltette magát az eseményen, ahol többek között három aranyérmet is bezsebelhettek tanítványaik. Az érmek mellett több értékes helyezés is jutott nekik, többen pedig egyéni csúcsot úsztak, vagy megközelítették saját legjobb időeredményüket.

A Kaposvár Kupa egy versenysorozat, amelynek ez volt az első fordulója. Az országból összesen 24 egyesület nevezett. A következő fordulót március 21-én rendezik meg.

A veszprémiek közül aranyérmet szerzett Veisz Dóra 400 gyorson, Pintér Ádám 200 háton és 800 gyorson. Második helyen végzett Pintér Ádám 200 gyorson, Matyikó Marcell 200 háton és 100 pillangón, valamint Veisz Richárd 800 gyorson.

Bronzérmet vehetett át Mürkli Márton 200 gyorson, Veisz Dóra 200 háton.

Kaposváron versenyeztek a veszprémi úszók
Fotó: VÚK

Két veszprémi váltó is a dobogó harmadik fokára állhatott fel: a VÚK 4x50 méteres fiú vegyes váltója (Matyikó Marcell, Mürkli Márton, Pintér Ádám, Bánó Szabolcs), valamint a 4x50 méteres leány vegyes váltója (Bánó Viktória, Nagy Boglárka, Veisz Dóra, Sümegi Sára).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!