Sok élmény, emlék köti Balatonfüredhez

2020.04.25. 07:00

Nem így tervezte a búcsút a BKSE utánpótlás-szakágvezetője

Hat szezon után köszön el a balatonfüredi kézilabdaklubtól Kárpáti Krisztián edző, a magyar ifjúsági válogatott szövetségi trénere. A szakemberrel a Balatonfüredi KSE internetes oldala készített beszélgetést.

Horváth Gábor

Kárpáti Krisztián hat évet töltött Balatonfüreden, most Szegedre igazol a szakember

A Balatonfüredi KSE ez év elején jelentette be a következő szezontól életbe lépő változásokat. Kiderült, hogy az NB I-es csapat kispadján György László váltja Csoknyai Istvánt, és mások mellett Kárpáti Krisztián is távozik, a BKSE utánpótlás-szakágvezetője a frissen alakuló szegedi akadémia szakmai vezetője lesz.

Azzal, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította pontvadászatait, Kárpáti Krisztián füredi pályafutása is lerövidült néhány hónappal.

„Semmiképp nem így terveztem a búcsút, sőt jó ideig nem is fogtam fel, hogy vége lesz a közös munkának. Hoztam egy nagyon nehéz és sok értelemben fájdalmas döntést, de az élet nem állt meg. Akkor döbbentem rá, hogy ennyi volt, amikor a múlt héten a szövetség bejelentette, hogy vége az idei szezonnak. Jó idényt futottunk, hiszen az ifibajnokságban biztosan vezettük a nyugati csoportot és az NB I/B felnőttmezőnyben is a harmadik helyen voltunk, amit szerintem az év elején kevesen reméltek. Sok élmény köt a városhoz és a csapathoz, úgy érzem, itt családommal otthonra találtunk és a közeg is nagyon befogadó volt velem. Rengeteget köszönhetek a csapatnak, a vezetőknek és a városnak egyaránt. Innen lettem válogatott edző, illetve itt volt először lehetőségem utánpótlásvezetőként is bizonyítanom” – nyilatkozta Kárpáti Krisztián a balatonfüredi egyesület honlapjának. Az edző a 2016/2017-es szezont emelte ki a rengeteg szép emlék közül, abban az idényben a fürediek megnyerték a magyar ifjúsági és serdülőbajnokságot, valamint az országos diákolimpián is aranyérmet szereztek.

Hozzátette, az eredmények mellett az is mindig nagy izgalommal töltötte el, amikor egy fiatal játékos bekerült a felnőttcsapatba vagy a válogatottba. „Ezekben a pillanatokban mindig nagyon szorítottam, hogy a debütálás jól sikerüljön, mert ez egy utánpótlásedzőnek különleges élmény. Szerencsére nekem ez sokszor megadatott.”

Kárpáti Krisztián hat évet töltött Balatonfüreden, most Szegedre igazol a szakember

A szakember arról is beszélt, hogyan éli meg a kényszerpihenőt.

„Megmondom őszintén, hogy az első héten nagyon jólesett a pihenő, hiszen elég sűrű volt a tavaszi program. A második héten tudatosult bennem igazán, hogy mi történik körülöttünk és ez milyen hatással lehet a sportra, illetve a hétköznapjainkra. Mostanra nagyon nehezen viselem, hogy nem lehetek a csapatom közelében, nincsenek edzések és meccsek. Hiányzik a légkör, az adrenalin, amit a mérkőzések adtak és a társaság is. Nagyon várom, hogy vége legyen ennek a nehéz helyzetnek és visszaálljon a mindennapi életünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!