Hat éve játszik a királynék városában

2020.04.20. 07:00

Svéd beálló a veszprémi All-star keretben

A szurkolók szavazatai alapján megválasztották minden idők legjobb veszprémi kézilabdacsapatát. Az elmúlt 43 évben a drukkerek Andreas Nilssont látták a legjobb beállónak.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson megbízható, kiegyensúlyozott teljesítmény nyújt évről évre

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom Veszprém All-star csapata: Sterbik Árpád (kapus) Mirza Dzomba (jobbszélső), Nagy László (jobbátlövő), Éles József (irányító), Andreas Nilsson (beálló), Carlos Perez (balátlövő), Iváncsik Gergő (balszélső).

A voksolás talán a beálló poszton volt a legkiélezettebb, közel háromszáz komment érkezett a játékosokra. Érdekes, hogy a nyolcvanas, kilencvenes évek sztárjait, és az elmúlt évtizedek meghatározó egyéniségeit épp úgy felemlegették a drukkerek. Andreas Nilssonnak legfőképp Renato Suliccsal és a tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozmával kellett megmérkőznie az első helyért.

Andreas Nilsson néhány nappal ezelőtt töltötte be 30. életévét. Pályafutása szülővárosában az IFK Trelleborg gárdájában indult 2005-ben, itt kapta meg élete első profi szerződését is 2007-ben. Gyorsan fejlődött, egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtott és 2009-ben az IFK Skövde együtteséhez igazolt. Itt csapott le rá a Hamburg, ahol két szezont húzott le, s rögvest az első évben Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett. Miután csődbe jutott a német klub, a Telekom Veszprém hívására Magyarországra igazolt, s 2014 óta a magyar bajnok szolgálatában áll.

Andreas Nilsson megbízható, kiegyensúlyozott teljesítmény nyújt évről évre Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt hat évben négyszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, kétszeres SEHA-Liga győztes. A kölni Final Fourba ötször jutott el a bakonyiakkal, háromszor döntőzhetett, ám a győztesnek járó trófeát a magyar rekordbajnokkal még nem tudta magasba emelni.

Andreas Nilsson a svéd válogatott oszlopos tagja is, egyik legnagyobb sikere a 2012-es londoni olimpián megszerzett ezüstérem és a 2018-as Európa-bajnokságon elért második helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!