Új kihívások előtt

2020.05.13. 20:10

A VEDAC-nál bíznak benne, hogy beindul az atlétikai élet

Tavaly ilyenkor egymást érték a jobbnál jobb szabadidős események, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezett.

B. Virág Rita

Tavaly hatalmas sikert aratott a súlylökő párbaj, ahol Márton Anita világbajnok is rajthoz állt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Tavaly ilyenkor a súlylökő párbaj és a Fuss az iskoládért futónap szervezésén munkálkodtunk. Ma viszont más kihívásokkal kell szembenéznünk – kezdte Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője. – Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan beindulhat az atlétikai élet, és akkor ott szeretnénk folytatni, ahol hónapokkal ezelőtt abbahagytuk.

Németh Attila kitért rá, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) országos versenynaptára folyamatosan változik, s ha minden jól megy, a nyáron már lehet újra különböző szintű és rangú erőpróbákat tartani. – A dobópálya felújítása miatt az idén komolyabb, több száz atlétát megmozgató megméretést nem tudunk rendezni, így például a Balaton Bajnokságot sem tudjuk a megszokott módon megszervezni. Abban gondolkodunk, hogy egy szűkített verziójú versenyt próbálunk lebonyolítani, azért, hogy az évtizedek óta tartó hagyomány ne szakadjon meg – mondta el a klubvezető.

Tavaly hatalmas sikert aratott a súlylökő párbaj, ahol Márton Anita világbajnok is rajthoz állt Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megtudtuk, a VEDAC-nál abban bíznak, hogy az ősszel, amikor a dobópályák rekonstrukciója befejeződik, kisebb versenyeknek, valamint a dobók évadzárójának már otthont tudnak adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!