Huszonnégy órát vezetett Nilsson

2020.05.11. 18:13

A Veszprém svéd légiósa autóval tért haza a járvány kirobbanásakor

A koronavírus-járvány kirobbanásakor nem volt elérhető repülőjárat Svédországba, ezért autóval indult haza Andreas Nilsson – derült ki a handballveszprem.hu-nak adott interjúból.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson elárulta: nagyon szeret a királynék városában kézilabdázni

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom Veszprém férfi kézi­labda-együttes svéd játékosát a szurkolók nemrég a klub 43 éves történetének legjobb beállójának választották meg. Ebből az alkalomból készített vele interjút a sportklub hivatalos portálja. A beszélgetésből kiderült, Andreas Nilsson semmit sem bízott a véletlenre, a pandémia kirobbanásakor repülő híján autóba pattant családjával, párjával és kisfiával, és hazavezetett Svédországba. Végül huszonnégy órás autózás után ért célba a Nilsson család. Mint kiderült, azóta barátnője családjánál egy nyolcvan hektáros farmon időznek, ahol mindig akad tennivaló a ház körül, és a kisfia is szabadon szaladgálhat, ismerkedhet a természettel.

Andreas Nilsson elárulta: nagyon szeret a királynék városában kézilabdázni Fotó: Penovác Károly/Napló

Nilssont a pályafutása legemlékezetesebb pillanatairól is faggatták. A svéd válogatott azt mondta, a Veszprém a legjobb dolog, ami a karrierjében valaha történt vele. A legkeserűbb pillanat pedig a 2016-os Bajnokok Ligája-döntő volt, a lengyel Kielce elleni ütközet, amelyet kilencgólos előnyről vesztettek el a bakonyiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!