Harcos szellemet ígér

2020.05.26. 14:00

Az 1. FCV új szakvezetője az összefogásra és a sikerre koncentrál

A közösségépítésben hisz az 1. Futsal Club Veszprém új szakvezetője, Fehér Zsolt, akit nemrég mutattak be a csapatnál. A Dunaújvárosból érkező edző remek eredményeket tudhat a magáénak, és komoly célokat tűzött ki új állomáshelyén is.

Horváth Gábor

Fehér Zsolt korábban a Ferencvárosnál,aDunakeszinél és Győrben is dolgozott, az ETO-val bajnok és kupagyőztes volt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fehér Zsoltot a múlt héten mutatták be hivatalosan az 1. Futsal Club Veszprémnél, a szakember Frank Tamást váltja az NB I-es csapat kispadján. Az 1. FCV a remekül sikerült 2018/2019-es szezont követően, amelyben bajnoki bronz­érmet és kupaezüstöt ünnepelhetett, gyenge időszakot produkált. Az együttes szekere tavaly ősszel nem igazán akart beindulni, a gyenge rajt után sikerült ugyan egy-egy győzelmet begyűjteni, de a bakonyiak nem tudták visszanyerni régi formájukat és a rájátszásra az alsóházba kerültek. A Veszprémre kemény csaták vártak volna a bennmaradásért, de a koronavírus-járvány közbeszólt, a pontvadászatot felfüggesztették, majd befejezettnek nyilvánították. A döntés értelmében minden csapat marad abban az osztályban, ahol legutóbb szerepelt, azaz az 1. FCV továbbra is első osztályú.

A klub vezetése az idény értékelését követően úgy döntött, hogy a jövőben nem Frank Tamással képzeli el a munkát.

Fehér Zsolt, aki korábban a Ferencvárosnál, Győrben, Dunakeszin és Dunaújvárosban dolgozott, kettő plusz egy éves szerződést kötött a veszprémiekkel.

Csapataival többször is érmet tudott szerezni az első osztályban, a Győrrel bajnok és kupagyőztes lett, emellett dolgozott Sito Rivera pályaedzőjeként a felnőtt válogatottnál és irányította az U21-es nemzeti együttest.

A szakember bemutató sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az új csapat kialakítása az ő kezében van, legalábbis a vezetőség igyekszik azokkal megegyezni, akiket a tréner kiszemelt. Valószínűleg követik játékosok Dunaújvárosból, s természetesen távozók is lesznek, azaz némileg átalakul a keret. Négy futsalossal máris szerződést bontott az 1. FCV, a télen érkezett két brazil, Caio Matheus és Raimundo Junior, valamint a szerb Lazar Miloszavljevics már nem tagja az együttesnek, ahogyan a tavaly nyáron igazolt Miklós Tamás sem.

Fehér Zsolt már az első szezonban szeretne dobogón végezni új csapatával, nyilván az erősítésektől függ, mennyire lesz nehéz a dolga.

– A csapat mellett szeretnék közösséget is építeni, én ebben hiszek és ebben bízom. Ha egy csapat egy irányba megy, akkor az sikeres lesz – fogalmazott Fehér Zsolt, aki régi motoros a honi futsalban, megtudtuk, 1997-ben mutatkozott be játékosként, a pályafutásának végül egy sérülés vetett véget, a sportágtól azonban nem távolodott el, 2009 óta edzőként tevékenykedik.

Fehér Zsolt korábban a Ferencvárosnál, a Dunakeszinél és Győrben is dolgozott, az ETO-val bajnok és kupagyőztes volt Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fehér Zsolt korábban nemcsak ellenfélként járt Veszprémben, 2012-ben, a bakonyi egyesület megalakításakor néhány edzéssel segítette a formálódó csapat munkáját.

– Én azt szeretem, ha a játékosok a pályán csak egyetlenegy dologgal foglalkoznak, mégpedig azzal, hogy sikeresek legyenek. Itt is ezt szeretném látni és biztos vagyok benne, hogy játékosaim az első pillanattól kezdve az utolsóig úgy küzdenek majd, ahogyan azt én teszem a kispadon. Ígérhetem, hogy aki a Március 15. úti csarnokba látogat, az vért fog izzadni. Többször voltam itt ellenfél, megtapasztaltam, hogy a nagyszerű közönség remek hangulatot teremt, és csak egyetlen dolgot fogad el, a győzelmet. Lesz olyan meccs, amelyet nem tudunk majd megnyerni, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók akkor is megtapsolják a csapatomat, mert az utolsó pillanatig harcolunk majd – nyilatkozott lapunknak Fehér Zsolt.

A bakonyi futsalosok július közepén kezdik meg a felkészülést a következő idényre. Az NB I kiírása nem változik, s továbbra is tíz csapatnak van első ligás indulási joga, de elképzelhető, hogy a járvány miatti gazdasági nehézségek okoznak némi átalakulást a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!