Virtuálisan is teljesíthető futás

2020.06.10. 07:00

A Suhanj! futamon a fogyatékkal élők sportját támogatják a résztvevők

A hagyományos Vivicittá városvédő futást az idén virtuálisan bonyolítja le a Budapest Sportiroda az előttünk álló hétvégén.

B. Virág Rita

Harmincezer sportoló vett részt a legutóbbi városvédő futáson 2019- ben

Forrás: Archív

A Vivicittá hazánk második legnagyobb tömegrendezvénye, az elmúlt időszakban 80 országból 30 ezer résztvevő nevezett az eseményre. A koronavírus-járvány miatt azonban ilyen volumenű futóverseny lebonyolítására nincs mód. A Budapest Sportiroda így virtuálisan hirdette meg a viadalt.

Ez azt jelenti, hogy a futást, pontosabban a kiválasztott távot mindenki egyénileg, vagy csapatban teljesítheti péntektől vasárnap éjfélig. A megtett kilométereket a BSI saját fejlesztésű alkalmazására kell feltölteni, ezek alapján készül el az eredménylista.

Harmincezer sportoló vett részt a legutóbbi városvédő futáson 2019-ben
Fotó: Archív

Az erőpróbán a leghosszabb táv a félmaraton, melyet egyénileg és párban, illetve hármasban is meg lehet tenni. Emellett tíz, öt, valamint 2,5 kilométeres távok közül választhatunk még.

Egy 1000 méteres Virtuális Suhanj! futam is szerepel a programban, mely egy speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!