versenyszezon

2020.06.29. 07:00

Minden hétvégén versenyre utaznak a pápai kalapácsvetők

Több mint három hónap után két hétvégén két tapolcai versennyel folytatódott a Pápai Atlétikai Club (PAC) kalapácsvetőinek versenyszezonja.

Haraszti Gábor

A Pápai AC dobói a tapolcai versenyen

Forrás: Haraszti Gábor

Hosszú kihagyás után állhattak dobókörbe ismét a pápai atléták, akik Tapolcán a VEDAC Dobóakadémia dobóversenyével tértek vissza a versenyzés vérkeringésébe. A pápai sportolók közül Horváth Áron, Füredi Dániel, Sztupák László és Nagy Gergely utazott el a viadalokra.

– A veszprémi dobópálya felújítása miatt rendezte a VEDAC Tapolcán a vetélkedést – mondta Varga Patrik, a PAC edzője.

– Nagyon jól sikerült az erőpróba, hiszen összesen hat egyéni csúcs született, amit egy héttel később nagy örömömre mindenkinek sikerült megjavítania. Nagy Gergely a felnőttek között idei legjobbját érte el (64,40 m), Sztupák László a felnőtt, 7,26 kilogrammos szert 58,21 méterre dobta, míg a junior, 6 kilogrammos kalapácsot 67,18 méterre hajította, mindkét kategóriában egyéni csúcsoknak örülhetett. Füredi Dániel a felnőtt szerrel is javított a második hétvégén (57,57), az ifik mezőnyében egy méterrel dobott jobbat az eddigi eredményeinél (73,09), amivel újfent egyéni csúcsot ünnepelhetett, és egyre közelebb kerül a korosztályos pápai legjobbhoz, amit klubtársa, Sztupák László tart. A serdülők között Horváth Áron szintén dobott jól, 54.30 méteres eredménye új egyéni csúcs.

A Pápai AC dobói a tapolcai versenyen
Fotó: Haraszti Gábor

A pápai klub edzője a jövővel kapcsolatban elmondta, júliusban Szombathelyre utaznak, majd augusztustól szinte minden hétvégén vár rájuk valamilyen szintű és korosztályú megmérettetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!