Izzasztó küzdelem, szoros csaták

2020.07.11. 11:30

A hölgy sportolók is megmérették magukat a Napló ügyességi versenyén

A fiúk után a hölgyek is megmérették magukat a Napló ügyességi versenyén, amelyen a pálya mellett a hőség is komoly kihívás elé állította a résztvevőket.

Horváth Gábor

20200710 Veszprém Műfüves pálya. Folytatódik a Bajnokok Bajnoka akadályverseny. Ezúttal a női sportolók mérik össze tudásukat a Napló rendezésében. Kéri Bianka a képen. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Napló második alkalommal szervezett ügyességi vetélkedőt sportolók számára, a május végi férfifordulót (amelyet a sífutó Kónya Ádám nyert meg) követően, pénteken a hölgyek is összecsaptak.

A mezőny ezúttal is változatos volt, hiszen a dartstól a triatlonon át a dobóatlétikáig sokféle sport és sportoló képviseltette magát.

A helyszín nem változott, az időjárási körülmények viszont komolyabb kihívás elé állították a női mezőnyt, hiszen az Erdész utcai műfüves sportcentrumban még késő délután/kora este is komoly hőség uralkodott.

Nagy Patrik és csapata újra nagy műgonddal készítette el a pályát, a versenyre érkező hölgyek pedig kíváncsian/gyanakodva figyelték, hogyan áll össze a bójákból, rudakból, különféle akadályokból és labdákból álló játéktér.

A nyolc bajnoknőt két csoportba sorsoltuk, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlt el a helyezések sorsa, az első kettő jutott be az elődöntőbe.

Az első párharcban a tájfutó Mérő Dominika legyőzte a kézilabdázó Németh Krisztát, a másik csoportban pedig a sokszoros Ironman-bajnok Brassay Réka nyert a dartsos-kosárlabdaedző Oláh Gabriella ellen.

Már az elején látszott, hogy a kánikula miatt kemény fizikai feladat teljesíteni a pályát, de a hölgyek derekasan helytálltak. A mérkőzések legtöbbje rendkívül szoros volt, s csak a legvégén dőlt el, amikor négy karikával kellett pontosan célozni négy bójára. Akadt olyan párharc, ami döntetlen lett (!), az utolsó karika mindkét versenyzőnél ugyanabban a pillanatban érkezett a helyére. Még a sokat látott Nagy Patrik bíró/pályaépítő is hitetlenkedve tárta szét a karját, kénytelen volt – rövidítve – megismételtetni a futamot.

Az I-es csoportban Mérő Dominika bizonyult a leggyorsabbnak, a fiatal tájfutó ráadásul nemcsak futásban teljesített jól, hanem ügyesnek is bizonyult, mind a három meccsét megnyerte, s így csoportelsőként jutott tovább.

A tavaly és tavalyelőtt is Veszprém megye legjobb női sportolójának választott Mucsy Petra sikerrel kezdett, a korábbi kiváló röplabdázó (jelenleg edző) Szokolikné Kalmár Juditnál bizonyult jobbnak, de a világ- és Európa-bajnok taekwondós végül nem tudott elődöntőbe kerülni. A második hely sorsa az utolsó előtti körben dőlt el, amikor a karikákkal (is) remekül célzó Németh Kriszta legyőzte Mucsy Petrát.

A II-es számú négyesben rendkívül szoros volt a csata, egészen a záró párharcig nyílt volt, kik jutnak tovább. Brassay Réka gyorsan megszerezte két győzelmét, a Sportolj Velünk SE válogatott futója, Bartha-Kéri Bianka pedig jó hajrával ért el két sikert. Összejöhetett volna a két elsőség a VEDAC dobóatlétájának, Kövér Fanninak is, aki remekül futott és jól is dobott, de az utolsó körben vereséget szenvedett Oláh Gabriellától, így lemaradt az elődöntőről.

A hetedik helyért rendezett helyosztón Kövér Fanni nyert Kalmár Judit ellen, az ötödik pozíciót Oláh Gabriella szerezte meg, miután legyőzte Mucsy Petrát.

Az elődöntőben Mérő Dominika és Brassay Réka, illetve Bartha-Kéri Bianka és Németh Kriszta nézett farkasszemet egymással.

Réka tisztában volt vele, hogy Dominika kőkemény ellenfél, ezt mosolyogva meg is jegyezte a futam előtt. Nagyot küzdöttek a hölgyek, a triatlonos minden rutinját bevetve ment előre, ám ez nem volt elég a nagyon koncentrált tájfutóval szemben.

A másik ágon az egyre inkább belelendülő Bianka magabiztosan nyert Kriszta ellen, aki bevallotta, rendkívül elfáradt, teljesen elkészült az erejével. Becsületére legyen mondva, a bronzmeccsre annyira összekapta magát, hogy Brassayval szemben megszerezte a harmadik helyet.

A fináléban két fürge hölgy lépett pályára, bár a verseny egészét tekintve Mérő Dominika teljesített kiegyensúlyozottabban, Bartha-Kéri Bianka olyannyira lendületbe jött, hogy a döntőben sem lehetett megállítani, a futó érdemelte ki a Napló második ügyességi versenyének kupáját.

Az eredményhirdetésen Balla Emőke, a Napló főszerkesztője adta át a trófeát és az oklevelet a győztesnek, illetve ajándékkal köszöntötte az összes résztvevőt.

- Bár az elején izgultam, összességében nagyon jól éreztem magam. A pálya kemény volt, alaposan el lehetett fáradni – nyilatkozta a végső győztes Bartha-Kéri Bianka, akit egyedül Kövér Fanni tudott legyőzni a versenyen, a 800-as futó a vereség után menetelésbe kezdett, négy sikert aratva bizonyult a legjobbnak. – Nem gondoltam, hogy nyerni tudok. Azt tudtam, hogy a futás jól megy majd, a medicinlabda viszont nagyon nehéz volt, a dobásnál pedig bizonytalan voltam. Az elején nem is teljesítettem jól, de aztán fokozatosan belejöttem. Örülök, hogy részt vehettem ezen a jó hangulatú versenyen – fogalmazott Bartha-Kéri Bianka.

A Napló második ügyességi versenyének végeredménye: 1. Bartha-Kéri Bianka, 2. Mérő Dominika, 3. Németh Kriszta, 4. Brassay Réka, 5. Oláh Gabriella, 6. Mucsy Petra, 7. Kövér Fanni, 8. Szokolikné Kalmár Judit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!