Technikás pályák és egy bronz

2020.07.24. 07:00

Hétvégén újabb kőkemény erőpróba vár az Acél-Vakond képviselőire

Magyar Kupa futam és egy rangos utánpótlás-viadal szerepelt az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület programjában a mögöttünk hagyott hétvégén.

B. Virág Rita

A legifjabb Acél-Vakond-versenyző, Hegyi Marcell nagyon bátran biciklizett Fotó: Acél-Vakond KSE/Bak Ferenc

Törökbálinton a Superior Racing Team szervezte meg az Eleminator elnevezésű utánpótlásversenyét, amely már harmadik évadát éli. Ez egy olyan sorozat, amelyet a legfiatalabb bringás csemetéknek találtak ki és hoztak létre.

Az ügyességi és gyorsasági pályákon minden korosztály megmutathatja, mire képes, és remek lehetőség arra, hogy belekóstoljanak a versenyzés izgalmaiba. Az Acél-Vakond Kerékpáros SE legifjabb sportolója, Hegyi Marcell élete első ilyen erőpróbáján nagyon bátran és ügyesen versenyzett, és a népes mezőnyben az előkelő hatodik helyen végzett. A nagyobbak az eBike.hu XCO Magyar Kupa futamon vettek részt másnap Törökbálinton. Mint azt megtudtuk, már a pályabejáráson kiderült, hogy az addig is kőkemény pályán sikerült még tovább nehezíteni. Ráadásul a változékony időjárás is megnehezítette a kerékpárosok dolgát.

A legifjabb Acél-Vakond-versenyző, Hegyi Marcell nagyon bátran biciklizett
Fotó: Acél-Vakond KSE/Bak Ferenc

A délutáni első rajtban az U17-esek kezdték meg a versenyzést. A várakozásoknak megfelelően komoly kihívást jelentett a pálya mindenkinek. Szöllősy Ádámot technikai hiba akadályozta, így nem tudta befejezni a megmérettetést. Kiss Ádám a hetedik helyen ért célba, Monostori Noel pedig nyolcadik lett.

A lányoknál Orosz Lili bronzérmet érdemelt ki remek teljesítményével.

Az U19-es lányoknak nem volt szerencséjük, Kiss Kata és Trócsányi Laura is feladni kényszerült a megmérettetést technikai hibák miatt.

Rövid pihenőt követően a zirciek a hétvégén már a mezőny országos bajnokságán mutathatják meg felkészültségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!