Belevágtak a munkába

2020.07.23. 09:58

Schmidmajer és Gyurcsányi is távozott a veszprémi futsalcsapattól

Elkezdte nyári felkészülését a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely új edzővel és négy új játékossal igyekszik a lehető legjobb formába kerülni a bajnoki rajtra.

Horváth Gábor

Idén Fehér Zsolt irányításával készülnek a bajnoki rajtra a veszprémiek

Fotó: 1. FCV

Az 1. Futsal Club Veszprémnél nem voltak elégedettek az előző szezonban mutatott teljesítménnyel, ami érthető, mert a tavalyi bronzérmes csapat az alapszakaszt csak a nyolcadik helyen zárta, s ezzel az alsóházba került. A rájátszást aztán már nem tudták lebonyolítani a járványhelyzet miatt, így nem derült ki, hogy a gárda képes-e kijönni a hullámvölgyből. Persze azt nyilván nem bánták a veszprémiek, hogy nem kell megküzdeni az első osztályú tagságért.

A szezon lezárását követően elhangzott, a vezetőség levonta a következtetéseket, és úgy határozott, hogy új szakvezető kezébe adja az irányítást. Frank Tamást a Dunaújvárosból érkezett Fehér Zsolt váltotta, és az sem volt meglepetés, hogy több érkező játékost is bejelentettek a bakonyiak.

Utóbbira már azért is szükség volt, mert négy futsalos korán távozott, a klub a két brazilt, Caio Matheust és Raimundo Juniort, a szerb Lazar Miloszavljevicset, valamint Miklós Tamást egyaránt nem marasztalta.

A napokban derült ki, hogy a csapat korábbi első számú kapusa, Schmidmajer Ádám sem marad a klubnál, a hatodik távozó pedig a válogatott egykori alapembere, Gyurcsányi Zsolt lett.

A veszprémiek a nyáron Dunaújvárosból, Szombathelyről és Kecskemétről igazoltak játékost. A kapuba Sásdi Bálint (Haladás) érkezett, mellette Pál Patrik, Fridrich Dávid (mindketten Dunaferr) és a center Rutai Balázs (Kecskemét) költözött a királynék városába. Az újak mind komoly erősítésnek tűnnek, hiszen fiatal, de már rutinnal rendelkező, válogatott futsalosokról van szó.

Idén Fehér Zsolt irányításával készülnek a bajnoki rajtra a veszprémiek Fotó: 1. FCV

Lapunk úgy tudja, hogy az 1. FCV kerete ezzel végleges, a tervezett erősítések sikerültek, ugyanakkor teljesen még nem zárható ki, hogy lesz érkező. Fehér Zsolt és stábja a héten tartotta meg az első nyári gyakorlásokat. A 2020/2021-es szezon augusztus végén vagy szeptember elején kezdődik. Az NB I-es mezőny ugyanúgy 10 tagú lesz, mint az előző idényben és a lebonyolítás sem változik, oda- vissza vágós alapszakasz, illetve alsó- és felsőházi rájátszás vár a résztvevőkre.

Az élvonalbeli csapatok közül egyedül a Rubeola FC Csömör nem tudta vállalni az első osztályú indulást, az együttes helyére az Újpest került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!