Ingyenes sportprogramok

2020.07.11. 11:00

Veszprém megyében két újabb település is csatlakozott a Mozdulj, Balaton!-hoz

Július 11-én a magyar tenger körül megkezdődik a hagyományos Mozdulj, Balaton! szabadidős eseménysorozat.

Bényi Kálmán

Ha a járványügyi helyzet engedi, foci is lesz majd Fotó: szervezők

Fotó:

Az idei nyáron immár 17. alkalommal rendezik meg a Mozdulj, Balaton! elnevezésű szabadidős programsorozatot. A sportos eseményekhez három megye 33 településének 38 strandja csatlakozott. Az első rendezvényeket július 11-én tartják, a hagyományos nyárzáró sporttalálkozó pedig augusztus 29-én lesz Vonyarcvashegyen.

– A járvány mérséklődésével az idén sem kell lemondani a Mozdulj, Balaton!-ról, igaz, a megszokottnál egy héttel később kezdünk – fogalmazott Bartsch János programszervező. – A hozzánk csatlakozó strandoknak azt javasoltuk, hogy főként olyan mozgásformákat hirdessenek meg, ahol a testi kontaktus elkerülhető. Ilyenek lehetnek a strandröplabdapárosok küzdelmei, a kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball, az asztalitenisz, a tollaslabda, a petanque, a tchoukball, a lábtenisz, a fittgépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás. Ha tovább mérséklődnek vagy el is törlik a járványügyi szabályokat, akkor a foci 3 és 6 fős változatát, valamint a streetball- és strandkézilabda-programokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők – hangsúlyozta.

Ha a járványügyi helyzet engedi, foci is lesz majd Fotó: szervezők

A Veszprém, Zala, illetve Somogy megyei strandokon július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint két szabadon választott napon várják ingyenes sportprogramok az érdeklődőket. Idén Balatonfüred és Kővágóörs is csatlakozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!