Sok hal akadt horogra

2020.08.14. 11:00

Három korcsoportban versenyeztek a Széki-tavon

Harmincöt fiatal nevezett a Széki-tavi Horgászegyesület által szervezett gyermek- és ifjúsági horgászversenyre, amelyet augusztus 8-án rendeztek meg a Széki-tónál.

Molnár Sándor

Csoportkép az eredményhirdetés után Fotó: Széki-tavi Horgászegyesület

A gyerekek három korcsoportban: 4–9 éves, 10–14 éves és ifjúsági kategóriában mérték össze tudásukat. A 8-tól 12 óráig tartó verseny értékelésekor az indulók által négy óra alatt kifogott halak összsúlyát vették figyelembe.

A 4–9 évesek küzdelmében Simon Aurélia (9850 gramm) lett az első, a második helyen Hidi László (8570 g) végzett, míg a harmadik helyet Nagy Belián (8500 g) szerezte meg.

A 10–14 éveseknél Fazekas Noémi (16 600 g), Somogyi Zoltán (11 750 g) és Czuppon Armando (300 g) volt a sorrend.

Az ifjúsági kategóriában Hegedűs Benedek (27 980 g) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Simon Martint (21 800 g) és Csite Rolandot (19 320 g).

Csoportkép az eredményhirdetés után Fotó: Széki-tavi Horgászegyesület

Kategóriánként az első három helyezettet éremmel és kupával díjazták, de minden résztvevő kapott ajándékba egy poharat, egy egyesületi logós törülközőt és egy horgászbotot is. Az eredményhirdetés után gulyáslevessel vendégelték meg a szervezők a résztvevőket.

– A versenyt évek óta megrendezzük, és szeretnénk, ha egyre többen jelentkeznének rá. Az itt induló gyerekek már érzik, hogy egy csoporthoz, egy közösséghez tartoznak. A célunk az a közösségformálás mellett, hogy egyre több gyerek szeresse meg a horgászatot, kint legyenek a szabadban, a természetben, és jól érezzék magukat – fogalmazott Dolfinger Mátyás, a Széki-tavi Horgászegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!