Fölényes győzelem

2020.08.31. 21:21

Remekül sikerült a rajt az 1. Futsal Club Veszprémnek

Győzelemmel debütált a nyáron kinevezett vezetőedző, Fehér Zsolt az 1. Futsal Club Veszprém kispadján: a 2020/21-es évad első tétmérkőzésén a Kecskemét otthonában 5-2-re nyertek tanítványai.

B. Virág Rita

A veszprémiek (Püspök Péter) nagyon erősek hazai környezetben Fotó:

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kecskemét–1. FC Veszprém 2-5 (1-1)

Kecskemét, 200 néző. V.: Belicza (Boda, Minda). Kecskemét: Tombácz – Gavrilovics, Risztics, Serban, Mánya. Csere: Verebélyi (kapus), Móra, Simics, Nyeste, Récsai, Sallai, Szedmák. Edző: Koós Károly.

1. Futsal Club Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Spandler (kapus), Fridrich, Tar, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M., Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Mánya (17., 25.), ill. Pál (7., 37.), Tatai (23.), Fridrich (30., 31.).

Százhetvenöt nap után játszott újra tétmérkőzést az 1. FCV alakulata. A nyáron alaposan megerősített Kecskeméthez látogattak a bakonyiak az első fordulóban.

A találkozón nem szerepelhetett az eltiltását töltő Komáromi Péter. A játékost még az előző szezonban, márciusban meszelték el négy meccsre.

A házigazda kecskemétiek rögvest a találkozó elején igyekeztek magukhoz ragadni az irányítást, azonban ez a fölény meddő volt, különösen veszélyes akciót nem tudtak kialakítani. A Veszprém azonban igen, és a 7. percben megszerezte a vezetést: Tatai, Rutai összjátékot követően a jó ütemben érkező Pálhoz került a labda, aki közvetlen közelről vágta a kapuba a játékszert, 0-1.

A következő percekben is próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Kecskemét, azonban vagy Sásdi, vagy a védelem zárt jól. Aztán a 17. percben góllá érett a hazaiak fölénye: a hatméteres vonalánál megítélt szabadrúgást Mánya készítette le Riszticsnek, aki a labdát visszajátszotta Mányához, ő pedig nem teketóriázott, szép mozdulattal, nagy erővel pókhálózta ki a veszprémi kaput, 1-1.

A szünet után már az 1. FCV volt kezdeményezőbb, sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendég együttes. Előbb a 23. percben Tatai szerzett labdát a félpályánál, a hatosig vezette a játékszert, majd hatalmas bombát lőve szerezte vissza a vezetést, 1-2.

Sajnos nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Mánya szabadrúgása Fridrichen megpattanva jutott a hálóba, 2-2.

A 30. percben ismét az FCV örülhetett: Fridrich lódult meg és az akció végén a hosszú sarokba bombázott, 2-3.

Egy perc múlva ismét ő villant, labdát szerezve szép egyéni megoldással értékesítette helyzetét, 2-4.

A Veszprém nem engedett a nyomásból, a 37. percben pedig lezárta a mérkőzést: szöglet után Pál talált a kapuba, 2-5.

A FCV teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet és a vele járó három pontot.

Legközelebb szeptember 7-én, hazai pályán is bemutatkozik a Fehér-csapat, a Nyírgyulaj ellen 18.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!