Veszprémi KKFT

2020.09.11. 18:51

Hősiesen küzdöttek a veszprémiek Szegeden

Kalapot emelhetünk a Veszprémi KKFT előtt, hiszen ötvenöt percig pontszerzésre állt a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I-ben. A hősies küzdelem végén azonban sajnos pont nélkül maradt a veszprémi társaság.

B. Virág Rita

20200909 veszprém Aréna. Kézi NB I telekom veszprém (piros)- veszprém KKFT Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

MOL-Pick Szeged-Veszprémi KKFT 28-25 (13-14)

Szeged, 400 néző. V.: Rontó, Szanyi. MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojevic 3 (2), Henigman 3, Mackovsek, Sztranyovszki 1, Gaber 2, Zsitnyikov 5. Csere: Alilovic (kapus), Kasparek 4, Rosta, Canellas, Kecskés 1, Bánhidi 5, Bombac 3, Bodó 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán P. 4, Tóth A. 1, Kristóf 3, Szeitl L. 1, Éles 5 (3), Hári 1. Csere: Ágoston (kapus),Bugyáki, Tóth M. 2, Vajda H. 6, Seregi 1, Bartha 1. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

A magyar rekordbajnok után a trónkövetelő MOL-Pick Szegeddel kellett összemérnie erejét a Veszprémi KKFT-nek. Az NB I újonca nem tudott legerősebb összeállításában a Tisza-partra utazni, Fazekas Gergő már a városi rangadón sem játszott, míg Somogyi Bálint és Szakály Benedek a lokálderbin sérült meg.

Szeitl gólja vezette fel a találkozót, majd Zsitnyikov válaszolt. A 13. percig a hazaiak részéről csak Zsitnyikov és Radivojevic volt eredményes, a túloldalon pedig Éles jeleskedett a gólszerzésben. A balátlövő egy akció gólja mellett három hetest is bevágott, így aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok (13. perc: 5-5).

A veszprémiek bátran játszottak, nem illetődtek meg a nagynevű házigazdától. Borbély védése után Vajda kapott nagyszerű bejátszást,és átvette a vezetést a VKKFT (8-9).

A Szeged támadójátéka akadozott, több labdát elcsentek a veszprémiek, Vajda újabb találatával pedig 8-10 állt az eredményjelzőn (20. perc), Juan Carlos Pastor edző azonnal időt kért.

Gaber szépített a túloldalon, Henigman pedig hatalmas átlövéssel egyenlített (22. perc: 10-10).

Megnyitotta védelmét a Szeged, de Vajda Hubát így is megtalálták a társak, aki már a negyedik gólját jegyezte. Seregi ziccerével pedig 10-12-re alakult az állás.

Henigman kapott két percet, Szmetán Péter üres kapus találatával háromra hízott a veszprémi előny (11-14).

Keményebb védekezésre váltott a Szeged, de így sem tudott egyenlíteni a házigazda, így a félidőben egy góllal vezetett a kis Veszprém.

Bombac érkezett a második játékrészre, ám első próbálkozását Borbély könnyedén hárította. Radivojevics büntetőjével azonban egyenlített a Pick.

Tempót váltott a Szeged, azonban a vendégek minden megtettek, hogy játékban maradjanak, Vajda Huba elképesztő cunderral egalizált, sőt a beálló újabb góljával megint a fiatalok vezettek (40. perc: 17-19).

Borbély tartotta meccsben a csikócsapatot, de a 43. percben Sztranyovszki egyenlített (19-19). A végletekig, passzív játékig húzta a támadásokat a Veszprém, s olykor egy-egy hiba is becsúszott, ám elképesztően küzdött, akart a társaság. Borbély döbbenetes ziccereket fogott, így aztán a sztárokkal felálló Szeged képtelen volt lerázni magáról a VKKFT-t (50. perc: 22-22).

Bugyáki kapott két percet a hajrában, Tóth Márton azonban így is egyenlített (53. perc: 24-24). Henigman átlövése után átállt hét a hat elleni játékra a Veszprém, sajnos azonban itt elfogyott a szufla. A hősiesen küzdő VVKFT már csak egyszer tudott kapuba találni, a rutinos hazaiak pedig ezt kihasználva behúzták a mérkőzést.

Juan Carlos Pastor: – Nagyon jól játszott a veszprémi csapat, többször is vezettek, nehéz találkozó volt, rendkívül kiegyenlített. A fejekben mindenképpen rendet kell tenni, ha a Bajnokok Ligájában is jó eredményt szeretnénk elérni.

Tombor Csaba: - Negyvennyolc órán belül lejátszottuk a két meccset a két nagy csapattal. Méltó ellenfelei voltunk a Szegednek, a mesternek bele kellett nyúlnia, hogy be tudják húzni a két pontot. Nem vagyunk csalódottak, egy kis rutinnal akár nagyobb meglepetést is okozhattunk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!