megye I

2020.09.26. 19:17

Biztosan nyert a Tihany a forduló derbijén

Az öt szombati mérkőzésből négyen is nagy volt a különbség a felek között a labdarúgó megye I hetedik fordulójában. A játéknap rangadóján, vasárnap a Tihany győzedelmeskedett.

Horváth Gábor

20200926 Balatonfűzfő, megye 1 foci Fűzfő-Devecser. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Badacsonytomaj és a Herend nem bírt egymással, a többi szombati találkozó úgymond sima volt a megyei első osztály hetedik játéknapján.

Az éllovas Tapolca ötször volt eredményes, az Úrkút (amelyet először irányított az új edző, Fekete István) és a Fűzfői AK hatot lőtt ellenfelének, a Kristály pedig meg sem állt 10 találatig.

VBSC–TIAC VSE

2-5 (1-2)

Várpalota. Játékvezető: Lovasi I.

Várpalotai BSK: Sári – Gábris (Szabó D.), Papp R., Nagy D., Szurok, Prill, Csrepka, Balogh Á., Sanda, Zsupek (Jónás), Gergő. Edző: Csrepka Tamás.

TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D., Bardon (Lukács), Pölczmann (Kiss J.), Ladányi (Illés), Cséri, Sági (Péter), Dobján, Bognár, Tóth M. (Tankó), Falati. Edző: Dobján Krisztián.

Gólszerzők: Prill, Gábris, ill. Kiss J. (2), Tóth M. (2), Péter.

Az 1:0-ás vezetésnél a jól kezdő hazai csapat kihagyott egy nagy helyzetet, majd a vendégek fokozatosan feljavulva megfordították a mérkőzést, végül megérdemelt győzelmet aratva megőrizték veretlenségüket.

Jók: Sanda, Balogh, ill. Tóth M., Kiss J.

Úrkút SK–Csetény SE

6-0 (4-0)

Úrkút. Játékvezető: Nagy J.

Úrkút SK: Kádár – Lang, Uj, Márton (Buchwald), Kalapács (Keller), Nagy R. (Freili), Reizinger (Takács), Korpos, Kakas, Udvardi (Kustán), Haman. Edző: Fekete István.

Csetény SE: Hornich – Hornyacsek R., Hornyacsek E., Danó, Simon (Veress), Juhász (Szmerha), Nagy R., Bánfalvi, Pavelka, Turner, Bíró. Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Korpos (3), Haman, Márton, Pavelka (öngól).

Hűvös széles időben rendezték a bajnoki találkozót. Rögtön a mérkőzés elején a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést és bő negyedóra alatt három gólos előnyre tett szert. A vendégek minden erejét lekötötte a védekezés, a félidőre négygólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok. A második játékrészben továbbra is az Úrkút dominált, minden cserejátékos lehetőséget kapott a bizonyításra, de a hazaiak legalább egy tucat helyzetet el hibáztak. Összeségében a házigazda ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Jók: Sadjo, Márton, Korpos, Lang, ill. senki.

BSE–Herendi PSK

2-2 (1-2)

Badacsonytomaj. Játékvezető: Lakics P.

Badacsonytomaji SE: Péntek – Cseh, Kocsor, Balogh M., Tombor (Nagy M.), Lübkemann, Csík (Mékli), Kiss M., Giczi (Csik), Kovács M., Pintér. Edző: Kocsi Gergely.

Herendi PSK: Károlyi – Vető, Albrecht, Major, Takács, Meleg, Molnár R., Sóskuthy, Simányi (Bachstetter), Stáhl, Benedek (Marosi). Edző: Marosi István.

Gólszerzők: Kiss M., Balogh M., ill. Benedek, Takács.

Kiállítva: Csík (81.), Cseh (81.).

Kristály SE–Gyulafirátót SE

10-0 (4-0)

Ajka. Játékvezető: Magyar Á.

Ajka Kristály SE: Szép (Dróth) – Tisonyai (Horváth D.), Györkös, Szedlacsek (Szélessy), Szabados (Szabó Z.), Magyar, Král, Szarka, Bakó, Ambrus, Lajtos. Edző: Jeney Gyula, Szabó Zoltán.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Vaczola M., Vaczola A., Hardi, Balta G. (Viszt), Szabó G., Kövesi, Tímár, Halmos, Marton. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Szarka (3), Györkös (2), Bakó, Král, Szedlacsek, Szabados, Ambrus.

A mérkőzés kezdetétől nagy fölényben lévő hazaiak rengeteg helyzetet dolgoztak ki és helyenként sziporkázó játékkal lőtték góljaikat. A találatok mellett akadt számos kimaradt helyzet, köztük két kapufa is. A látottak többször is tapsra késztették a kilátógatókat. A vendég csapat végig lelkesen próbálta elkerülni a nagyányú vereséget és így alakulhatott ki közönségszórakoztató mérkőzés.

Jók: az egész Kristály, kiemelendő Szarka, Magyar, ill. senki.

Radnai Gábor kapus egy gólt kapott, csapata, a Fűzfői AK hatszor volt eredményes a Devecser ellen Fotó: Balogh Ákos/Napló

FAK–Devecser SE

6-1 (3-1)

Balatonfűzfő. Játékvezető: Bors B.

Fűzfői AK: Radnai – Gimes, Mári, Humli (Balatoni), Farkas A. (Szántó), Szabó P. (Koltai), Auerbach, Espár (Wellesz), Liszi (Magda), Czipp, Zágor. Edző: Csucsánszky Zoltán.

Devecser SE: Csepregi – Illés, Szabó D. (Polgár), Kulman, Kiss L. (Burucs), Sipos Felícián, Király, Paksai, Budavári (Orsós G.), Orsós F. (Venczel), Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Zágor (2), Espár, Auerbach, Gimes, Liszi, ill. Sipos Felícián.

A lendületesen kezdő hazai csapat már a harmadik percben kettő nullára vezetett. A fűzfőiek továbbra is fölénybe játszottak, és növelték előnyüket. Aztán a biztos vezetés birtokában visszavettek a lendületből, a vendégek ezt kihasználva 11-esből szépítettek. A második félidőt is a FAK irányította, és a negyedik góllal végleg eldöntötte a mérkőzést. A hajrában is több helyzetet alakitott ki a hazai csapat, amiből kettőt értékesitett. Magabiztos fűzfői siker a végig sportszerűen játszó Devecser ellen.

Jók: Gimes, Mári, Czipp, Espár, illetve senki.

A mérkőzés összefoglalója:

Magyarpolány–Sümeg VSE

5-1 (1-1)

Magyarpolány, 150 néző. Jv.: Kozma T.

Magyarpolány SE: Kócsár – Veisz, Molnár P., Bukovics, Gottfried, Polt, Hauser, Döbrösi M., Móger, Szakonyi Stephan, Bencsik. Edző: Piri Ottó.

Sümeg VSE: Kovács R. – Nimsz, Markó, Bujtor, Sabjanics, Reicz, Rédei, Mayer, Görhes, Gyalog, Ferenczi. Edző: Lázár Szilveszter.

Az első félidőben a hazai csapat meddő mezőnyfölényben volt, érvényesült a sümegiek bunkerfocija. A szünetre 1-1-es eredménnyel mentek a felek. A második játékrészben a hazai együttes ritmust váltott és felőrölte a fáradni látszó vendégeket, megérdemelt hazai siker született.

Jók: Gottfried, Döbrösi, Polt, Bencsik, ill. senki.

BSE–Tihanyi FC

0-4 (0-1)

Balatonalmádi, 200 néző. Jv.: Holczbauer F. Balatonalmádi SE: Borda – Mátyás, László, Hoffer L., Kiss E., Hegedüs, Kelemen, Hoffer D., Burcsik, Horváth B., Husvéth. Edző: Kozma Csaba.

Tihanyi FC: Sevinger – Dévényi, Németh K., Kovács Á., Benedek, Slemmer, Nemes Á., Klauz, Erőss, Király, Nagy D. Edző: Lukács István.

Két jól felkészített csapat mérkőzésén az első félidőben többet támadó BSE kihagyta a helyzeteit, míg a vendégek a kevés lehetőségükből egyet gólra váltottak. A szünet után folytatódott a nagyiramú, küzdelmes mérkőzés. A tihanyiak a második félidei gólratörő játékukkal rászolgáltak a győzelemre.

Jók: Hoffer L., Husvéth, ill. az egész Tihany.

A mérkőzésekről tudósítottak: Fi Gábor (Várpalota), Vágfalvi Norbert (Úrkút), Havasfalvi Lajos (Ajka), Béday András (Balatonfűzfő), Jandrasics Gábor (Balatonalmádi), Piri Ottó (Magyarpolány).

Badacsonytomajról nem érkezett tudósítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!