NB I/B

2020.10.26. 19:55

Könnyed ajkai kézis siker Szigetszentmiklóson

Idegenben szerzett értékes győzelmet a KK Ajka a férfi kézilabda NB I/B hétvégi fordulójában.

Bényi-Virág Rita

Fotó: KK Ajka/Kovács Ivett

Szigetszentmiklós–KK Ajka

21-28 (7-15)

Szigetszentmiklós, 75 néző. V.: Medve, Südi.

KK Ajka: Vikor 1 Bonyhádi 5 (4), Fülöp 6, Laufer 4, Mátó 1, Tárkányi 5, Szrgyan 4. Csere: Horváth, Baracskai (kapusok), Bajnóczi 2, Venczel, Ignácz. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 5/4.

Az ajkaiak négy játékosukat sérülések és betegségek miatt nem tudták nevezni a mérkőzésre. Ennek ellenére remekül kezdték a találkozót a vendégek, a 9. percben 1-5 szerepelt a táblán. A hazaiak azonnal időt kértek, de nem tudták megzavarni a fegyelmezett vendégeket (3-9).

A vendégek kapujában Vikor nagyszerű napot fogott ki, szinte megbabonázta a hazai játékosokat, akik nehezen találtak be az ajkai kapuba. A szervezetten játszó Ajka így biztos előnnyel mehetett a pihenőre.

Az Ajka (a labdával Laufer) simán nyert Fotó: KK Ajka/Kovács Ivett

A második félidőben is kellően összpontosítottak a vendégek, remekül védekeztek, Vikor közel ötvenszázalékos teljesítményt nyújtott, gólt is lőtt, aminek köszönhetően kilencgólosra duzzadt az előny (13-22).

A hazaiak egymás után háromszor is betaláltak és megpróbáltak közelebb kerülni ellenfelükhöz (16-22). Ekkor Tréki edző kért időt, sikerült rendet tenni a fejekben (17-24). A hátralévő időben már nem történt változás, így megszerezte első idegenbeli győzelmét a KK Ajka. A sérülések miatt megtizedelt, de nagyon fegyelmezetten és nagy szívvel küzdő ajkaiak megérdemelten szerezték meg a két bajnoki pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!