Spartacus Kupa

2020.11.27. 07:00

Idő előtt véget ért a tájfutók szezonja

A Gánt közelében található Pap-völgy adott otthont a tájfutók idei utolsó országos rangsoroló versenyének, az Őszi Spartacus Kupának, amelyet immáron 68. alkalommal rendeztek meg.

Horváth Gábor

Fotó: VHS/Máthé István

A szigorú egészségügyi előírások betartása mellett szervezett megmérettetés különlegesnek számított: az első nap egyben Budapest Normáltávú Bajnoksága, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi versenysorozat ötödik – záró – futama is volt.

– Első nap egy normáltávú, majd másnap egy középtávú futamot abszolválhattak a résztvevők. A Vértes-hegységre jellemző, részletgazdag domborzatú, meredek völgyekkel szabdalt, sziklás terepen a 75 év feletti nők légvonalban 1,5 kilométeres, valamint a felnőtt férfiak 10 kilométert meghaladó, és több mint 500 méter függőleges szintemelkedést tartalmazó távja között alakultak kategóriánként a pályaadatok – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit.

A Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense elárulta, az időjárás sokat változott a versenyhétvége során: szombaton még pólóban lehetett futni a napsütésben, vasárnap viszont már a leszálló köd adott egy plusz nehezítést a terepen való tájékozódáshoz.

– Mintegy 60 Veszprém megyei tájfutó vett részt a kihíváson. Összetett időeredményük alapján – a mindkét pályát sikeresen teljesítők közül – tizenegyen értek el dobogós helyezést – tette hozzá Mérő Edit, akitől megtudtuk, hogy a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása miatt a további versenyeket törölték a rendezők, így elmarad a hosszútávú országos bajnokság. A tájfutók szezonja így rövidebb lett, idén idő előtt ért véget.

A képen Ódor Laura, az N14B kategória győztese látható a verseny közben Fotó: VHS/Máthé István

Eredmények, Őszi Spartacus Kupa, férfiak, F15-18C: 1. Barát Benedek (Veszprémi Honvéd SE). F18B: 1. Bálint Benedek (VHS). F21C: 2. Gazsó Bálint (BTK).

Nők, N14B: 1. Ódor Laura (VHS). N16B: 2. Lantai Lili (VHS). N21A: 2. Mérő Dominika (VHS). N21C: 2. Gazsó Laura (BTK). N55: 3. Böröczkyné Makai Anna (VHS). N70: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

Nyílt Technikás: 1. Takács Csaba, 2. Bálint Bence (mindketten VHS).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!