Bajnokok Ligája

2020.11.25. 20:54

Kínos vereséget szenvedett a Telekom Veszprém az Aalborgtól

Váratlan vereséget szenvedett a tartalékos Telekom Veszprém hazai pályán a dán Aalborg Handboldtól a Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Bényi-Virág Rita

Vörös Dávid

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Telekom Vészprém – Aalborg

30-32 (16-19)

Veszprém, zárt kapus. V.: Telekom Veszprém: Cupara – Marguc 2, Tönnesen 1, Moraes 1, Borozan 6, Markussen, Nenadics 6 (1). Csere: Székely (kapus), Lauge 5 (2), Mahé 1, Jahija 3, Nilsson 5, Ligetvári, Blagotinsek,. Edző: David Davis.

Aalborg Handbold: Gade – Marcher, Sandell 3, Claar 1, Antonsen 4, Christensen 3, Juul-Lassen 9 (6). Csere: Möllgard 6, Christiansen 1, Saugstrup 3, Holst 1, Jakobsen, Samuelsson 1. Edző: Stefan Madsen.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/6.

A csoportmérkőzések visszavágója az Aalborg elleni ütközettel vette kezdetét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A veszprémiek keretében, hosszú idő után, újra helyet kapott a koronavírusból felépülő Kentin Mahé és Blaz Blagotinsek. Lékai Máté és Rodrigo Corrales viszont még nem tudta visszanyerni formáját, mindketten enyhébb tüneteket mutattak. Dejan Manaszkov sérülés miatt hiányzott, az említett Mahéra balszélsőként számított David Davis vezetőedző.

Fájóan bántó volt látni, ahogy üresen kongtak a lelátók, azonban a szurkolók most sem engedték el kedvenceik kezét, egy hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen az állt: „Otthonról is veletek vagyunk!”.

A szurkolók hatalmas molinót feszítettek ki a lelátóra Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Az előző fordulóban 33-27-re nyert a Veszprém Dániában, most szintén a két pont megszerzésében reménykedtek a házigazdák.

Eladott dán labdákkal indult a találkozó, amelyek közül egyet Marguc váltott gólra. A dánok azonban a 4. perchez érve előbb egyenlítettek, majd Juul-Lassen hetesével és Antonsen találatával 4-2-re fordítottak.

Markussen kapta a mérkőzés első kiállítását, majd emberhátrányban Mahé szépített. A dánok kifejezetten jól zártak vissza, míg ugyanezt nem tudtuk elmondani a veszprémiekről, és a védelem is akadozott, így a 13. perchez érve 11-6-ra vezetett az Aalborg. Borozan szépített, ám a hátsó szekció nem igazán találta a rivális beállók elleni kulcsot, így az első negyedóra végéhez érve 13-7-re megléptek a vendégek.

Időt kért David Davis, Ligetvárit, Nilssont és Jahiját küldte harcba a mester. Sajnos azonban egyelőre nem találta a helyes utat a Telekom, sem a védelem, sem Cupara nem volt a helyzet magaslatán. Székely Márton meg is kapta a lehetőséget Davis edzőtől.

A kapuban Székely Márton Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Ligetvári szerzett labdát, ám Moraes Gade kapusba dobta a ziccert. Lauge adott csodás passzt Nilssonnak, aki viszont pontosan célzott (22. perc. 10-15), majd egy szerzett labda után Jahija bombázott a dán kapuba.

Az aalborgi időkérést követően Székely is bemutatta első védését. Borozan duplája után már csak három gól volt a bakonyiak hátránya (24. p.: 13-16). Ennél közelebb azonban nem tudott felzárkózni a Veszprém, a félidő végén 16-19 állt az eredményjelzőn.

Tartalékosan is küzdött a Veszprém Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Borozan bombája vezette fel a második játékrészt, aztán Tönnesen átlövésének tapsolhattunk. Továbbra sem tudta utolérni ellenfelét a Veszprém, mert Saugstrupot jól találták meg a társai. Juul-Lassen góljával 18-22-re állt a találkozó.

Továbbra is futott az eredmény után a Veszprém, Székely bravúrja viszont jókor jött. Nilsson találatával már csak kettő volt a differencia. Székely újra villant, Nenadics góljával egyre csökkent a hátrány (43. perc: 21-22).

A Telekom a mai napon nem tudta utolérni ellenfelét Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Továbbra is váratott magára az egyenlítés, mert a támadásokba sok hiba csúszott. Zsinórban hármat vágott az Aalborg, pedig már vészesen fogyott az idő (45. perc: 21-25).

Davis edző folyamatosan kavarta a lapjait, hátha valaki képes átlendíteni a csapatot az egyre mélyebb holtponton (25-29). Möllgard megkapta harmadik kiállítását is, így kulcsemberét veszítették el a dánok.

Az utolsó tíz percre visszajött a kapuba Cupara, aki fontos ziccert fogott, majd Lauge bombázott a kapuba (53. perc: 27-30).

Védekezést váltott a Veszprém, és ennek köszönhetően újabb könnyű gólt szerzett Lauge. Blagotinseket azonban kiszórták a játékvezetők, amit Christensen ki is használt (28-31).

Nem várt vereséget szenvedett a Telekom Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Az 57. perchez érve végre közel került riválisához a Veszprém (30-31), Mahé nem találta el az üres kaput, csak a kapufát, majd két perces büntetést kapott, pedig Borozan követte el a szabálytalanságot. Nenadics mellé lőtte az utolsó támadást, 17 másodperc maradt. Juul-Lassen pedig bevágta a helyzetét, így kettővel nyert az Aalborg (30-32).

Nem várt, váratlan vereséget szenvedett a Telekom, de a tabellát nézve nincs nagy gond, hiszen továbbra is második helyen áll a csoportjában a Barca mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!