Szeretik a kihívásokat, a nehéz feladatokat

2020.11.13. 07:00

VLS Veszprém: közönség nélkül is a győzelem a céljuk

A labda­rúgó NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában a Practical-VLS Veszprém a Zalaegerszeg II. együttesét fogadja hazai pályán, zárt kapuk előtt.

Rónai Tamás

A veszprémiek nem számíthatnak a nézők támogatására

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző fordulóban a Komárom ellen egy hajrában esett gólnak tulajdoníthatóan vesztesen hagyták el a pályát a veszprémiek, megtörve egy hétmeccses veretlenségi széri­át.

– Jól játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, volt öt-hat szépen kidolgozott ziccerünk, de a végén kaptunk egy ránk jellemző vicces gólt. Elégedett voltam a játékosaimmal, ők mindent megtettek a pályán, de vannak olyan mérkőzések, amikor semmi nem jön össze – nyilatkozta Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

– A kedd délutáni edzésünkre még úgy futottunk ki, hogy az utolsó lesz. Fél órával később kaptuk a hírt, hogy hétvégén mégis pályára léphetünk. Ezt követően gyorsan változtattunk az edzésprogramon és a heti munkaterven is, és elkezdtük a felkészülést szombatra a Zalaegerszeg ellen. Versenysportolóként nagy öröm volt számunkra a döntés, hiszen hétről hétre edzünk, mérkőzéseket játszunk, mondhatni ennek élünk, így ez a jó hír feldobta a játékosokat is. Fontos kiemelni, minden törvényt és szabályozást betartunk – tette hozzá Pető Tamás.

Szombaton a bajnokság 13. helyén álló ZTE II. együttese látogat a királynék városába. Az eddig megvívott 17 mérkőzésükből 11-et idegenben játszottak le Bozsik József tanítványai, ezeken három győzelem mellett három döntetlent és öt vereséget értek el. Kijelenthető, a zalaiak teljesítménye attól is függ, hogy az adott mérkőzésen hány játékos kap lehetőséget az NB I-es csapat keretéből.

– A válogatott hétvége miatt szombaton várhatóan több visszajátszóval kell számolnunk náluk, de ez a mérkőzés napján fog csak kiderülni. Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik csapat ellen, újra győzni szeretnénk. Szeretjük a kihívásokat, és akár kedvezhet is nekünk, ha a zalaiak erősebb kerettel érkeznek, mert a játékosaim jobban kedvelik az ilyen összecsapásokat – mondta a bakonyiak edzője.

A veszprémiek nem számíthatnak a nézők támogatására Fotó: Penovác Károly/Napló

Jelenleg a csapatból mindenki egészséges, eltiltott sincs, így a legerősebb felállásban gyakorolhatott a Veszprém a zalaiak ellen. Nagy Ákos és Török Gergő személyében a héten két utánpótlás játékos is csatlakozott a felnőtt csapathoz, akik a továbbiakban Gulyásékkal készülnek, példát mutatva a többi fiatalnak a nagycsapathoz vezető úton.

A szombaton 13.30-kor kezdődő összecsapást a szabályoknak megfelelően zárt kapuk előtt rendezik.

A bakonyiak mestere elárulta, nagyon sajnálják, hogy zárt kapus lesz a találkozó.

– Azt szeretném üzenni a szurkolóinknak, a csapat mindent meg fog tenni továbbra is a minél jobb eredményekért, és győzelmekkel szeretnénk őket megörvendeztetni – fogadkozott Pető Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!