Újabb országos bajnoki cím

2020.12.03. 07:00

Kertai Kyra magabiztos győzelmekkel nyerte meg kategóriáját

Megvédte címét Kertai Kyra, vagyis 2019 után 2020-ban is magyar bajnoki címet ünnepelhetett az ajkai dzsúdóka.

B. Virág Rita

Balról Kertai Gábor edző, Kertai Kyra magyar bajnok sportoló és Fazakas Tamás elnök, edző Fotó: FTDJC

Egerben rendezték meg a közelmúltban a diák A és B korosztály dzsúdósainak országos bajnokságát, ahol 87 egyesület összesen 323 dzsúdókája állt tatamira.

Az ajkai FTDJC színeiben három versenyző mutatta meg felkészültségét, illetve tudását a versenyen.

Közülük Kertai Kyra szerepelt a legjobban, aki 2019 után 2020-ban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel: magabiztos győzelmeivel újra magyar bajnok lett a diák B korcsoportban.

Bíró Patrik a Diák A kategóriában a +66 kilogrammosok között versenyzett és a pontszerző hetedik helyen zárta élete első komoly erőpróbáját.

Kertai Olivér szintén a Diák A kategóriában állt rajthoz. A súlycsoportváltás nehézségei után egy győzelmet és két vereséget tudott felmutatni, ezzel a kilencedik helyen végzett.

Az ajkai egyesület a 87 klub közül végül a 22. helyen zárt az éremtáblázaton.

Balról Kertai Gábor edző, Kertai Kyra magyar bajnok sportoló és Fazakas Tamás elnök, edző
Fotó: FTDJC

A következő hétvégén Győrben rendezték meg a sportág serdülő országos bajnokságát. Kertai Réka a döntő kapujáig menetelt, majd egy apró figyelmetlenséget követően lecsúszott a dobogóról, és végül az ötödik lett.

Kertai Olivér benevezett a nála két évvel idősebbek között, ahol derekasan küzdött, és egy sikerrel, valamint két fiaskóval ez a viadal inkább csak a tapasztalatszerzésről szólt.

A kemény edzések mellett a mentális felkészítés is folytatódik Fazakas Tamás elnök, edző, valamint Kertai Gábor edző segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!