Az év legjobbja, Varga Gréta fölénnyel nyert

2020.12.22. 07:00

Öt aranyérem jutott a Sportolj Velünk SE atlétáinak

Kiválóan kezdték a 2021-es atlétikai idényt a Sportolj Velünk SE atlétái, akik a mezei liga első fordulójában öt aranyérmet és két bronzérmet gyűjtöttek. Az év ifjúsági atlétájának megválasztott Varga Gréta pedig duplázni tudott.

B. Virág Rita

Szögi István (jobbra) remek csatában nyert Fotó: SVSE

Ezzel a szekszárdi versennyel kezdődött meg a 2021-es mezeiliga-szezon, ahol a 2009-es korosztálytól fölfelé, különböző távokon versenyeztek a résztvevők.

A legeredményesebb atléta Varga Gréta Barbara lett, aki korosztályában és az abszolút versenyben is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A rajt után rögtön az élre állt, és magabiztos futással, 20:48 perces idővel – egy percet adva üldözőjének – nyerte meg a hat kilométert.

– Ő az a futó, akit senkinek sem kell bemutatni. Az idei évben több országos csúcs megdöntése és felállítása is a nevéhez köthető – gratulált az erőpróba kommentátora Grétának és edzőjének, Tóthné Stupián Anikónak.

A férfiak nyolc kilométeres vetélkedésén Szögi István Dániel győzött 24:47-es időeredménnyel, míg klubtársa, Zsetnyai Ákos 25:03 perccel a harmadik helyen ért célba. Ugyanitt Nick Márton 25:45 perccel az ötödik lett.

Szögi István (jobbra) remek csatában nyert
Fotó: SVSE

A 2002-es születésű fiúk (U20) korcsoportjában óriási fölénnyel szerezte meg az aranyérmet az előbb említett Zsetnyai Ákos. A dobogó legalsó fokára szintén az SVSE sportolója, Tóth Márton állhatott fel, aki 26:29 perccel végzett.

Az U16-os korosztályban Szirbek Albert bizonyult a legjobbnak. A négy kilométeres távon 13:18 percet futva utasította maga mögé a mezőnyt. Ezen a távon, de a fiatalabbaknál, az U14-es korcsoportban szállt harcba Simon Bence, aki egyéni csúccsal, 15:27 perccel éppen lemaradt a dobogóról. Az U14-esek között egyéni legjobbját teljesítette Szirbek Titusz (15:43), Sinka Dániel (15:43), Kiss András Gellért (15:44) is. Kovács Botondnak nem sikerült az egyéni csúcsát megdöntenie, de így is szép eredménnyel, 15:47 perccel zárta a négy kilométert. A fiúk 18., 19., 20. és 21. helyen végeztek a népes mezőnyben.

A fiatal lányok között, az U14-es korcsoportban Felber Kata Zselyke és Kerékgyártó Zsófia állt rajthoz. A lányok 3 kilométeren mérték össze állóképességüket. Zselyke 11:20 perccel alig maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen ért célba, míg Zsófia egyéni legjobbját futotta, 11:54 perccel összesítésben a tizenegyedik helyet szerezte meg az újoncok között.

Összességében elmondható, hogy a mezei liga első fordulójában kimagasló eredményeket értek el a Sportolj Velünk SE futói, nem csoda hát, ha az egyesület lelkesen várja a következő viadalt, amelyet 2021. január 9-en a már ismert szekszárdi terepen bonyolítanak le.

Ez azt is jelenti, hogy az ünnepek alatt sem tétlenkednek a futók, próbálják formában tartani magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!