Az északnyugati csoportban minden meccset le tudtak játszani

2021.01.05. 07:00

Megye III.: Külsővat és Takácsi lett az őszi első

Az előző, idő előtt befejezettnek nyilvánított szezon után, nyár végén új reményekkel és lendülettel indult el a megyei labdarúgás, ám a program a járványhelyzet miatt ismét csonkára sikerült. Elemezzük az őszi félévet, harmadik rész: megyei harmadosztály, az északi, illetve az északnyugati csoport.

Horváth Gábor

A piros-fehér szerelésben látható Vanyola a hetedik, a Vaszar pedig a tizenegyedik helyen áll az északi csoport tabelláján Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Akos

Északi csoport

A tizenkét csapatos északi csoportban 13 kör után szoros a mezőny eleje, a Takácsi SE és a Pápai ELC III egyaránt 27 ponttal áll az élen. A lőtt gólok száma (35) is egyezik a két együttesnél, a Takácsi három találattal kevesebbet kapott az ősszel, mint a PELC III, így vezeti a tabellát. Az egymás elleni összecsapáson is a Takácsi volt a jobb, a gárda 3-0-ra tudott nyerni augusztus végén Pápán, a derbi visszavágója március 21-én lesz Takácsiban.

A duó mögött csupán két pont a lemaradása a Malomsok SE-nek, amely a Takácsitól és a PELC III-tól egyaránt vereséget szenvedett. Különösen utóbbi volt fájó, hiszen az őszi hajrában és hazai környezetben történt. Ugyanakkor figyelemre méltó a malomsokiak góltermése, az 51 szerzett találat kimagaslik a mezőnyből.

A negyedik helyen az Adásztevel áll 22 ponttal, a csapatnak az első félévben sikerült legyőznie az őszi bajnok Takácsit, háromszor viszont vesztesen hagyta el a játékteret. Ugyanúgy 22 pontja van az ötödik Csótnak, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott.

Kettővel kevesebb bajnokin, azaz összesen kilenc alkalommal lépett pályára a hatodik helyezett Nemesgörzsöny, amelynek ha sikerül hoznia halasztott mérkőzéseit (az egyik a Csót elleni rangadó lesz), akkor felzárkózhat a közvetlen élmezőny mögé.

A mezőnyben egy csapatnak még nincs pontja, a Kemenesszentpéter ezzel természetesen sereghajtó, de a folytatásban még javíthat. Ahogyan az utóbbi hetekben gyenge formát mutató Bakonytamási és Vaszar is.

Az elmaradt találkozókat február végén, illetve március elején pótolják az érintettek, a következő, 14. fordulót március 13–14-én rendezik.

Az északi csoport állása: 1. Takácsi (11 mérkőzés után) 27 pont, 2. PELC III (11) 27, 3. Malomsok (11) 25, 4. Adásztevel (11) 22, 5. Csót (10) 22, 6. Nemesgörzsöny (9) 16, 7. Vanyola (11) 12, 8. Nagytevel (11) 10, 9. Bakonytamási (11) 9, 10. Lovászpatona (10) 9, 11. Vaszar (10) 6, 12. Kemenes­szentpéter (10) 0.

A piros-fehér szerelésben látható Vanyola a hetedik, a Vaszar pedig a tizenegyedik helyen áll az északi csoport tabelláján
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A góllövőlista élmezőnye: 1. Schermann Péter (Adásztevel) 17 gól, 2. Lendvai Dávid (Malomsok) 15, 3. Ilkó Sándor (Bakonytamási) 14.

Északnyugati csoport

Ebben a csoportban, ahol összesen tíz együttes veszi fel egymással a küzdelmet (a Nyárád SE-t időközben kizárták), sikerült maradéktalanul teljesíteni az őszi félévet. Az élen a Külsővat SE zárt, kilenc bajnokijából nyolcat megnyerve, sorozatban öt sikerrel zárva a pontvadászat első felét.

A listavezető attól a Mezőlaktól szenvedte el egyetlen vereségét, amely a második pozícióban telel. A szeptember eleje óta szárnyaló mezőlakiak 2020-as utolsó találkozójukon meglepetésre alulmaradtak az Adorjánháza vendégeként, így ponthátrányba kerültek legfőbb riválisukkal szemben.

Viszont egyáltalán nem biztos, hogy a fenti két alakulat közül kerül majd ki a bajnok, mert a harmadik Marcalgergelyi, a negyedik Kamond és az ötödik Borsosgyőri ISE egyaránt lőtávolban van. Bármelyikük beleszólhat a legjobb pozíciókért folytatott küzdelembe, amely, ha a vírushelyzet nem szól közbe, március utolsó hétvégéjén folytatódik.

A mezőnyben nincs pont nélküli együttes, a sereghajtó Kéttornyúlak és az utolsó előtti Dáka az utolsó 2020-as játéknapon, izgalmas meccsen döntetlenre végzett egymással.

Az állás, északnyugati csoport: 1. Külsővat SE 24 pont, 2. Mezőlaki SE 21, 3. Marcalgergelyi SE 19, 4. Kamond FC 18, 5. Borsosgyőri ISE 17, 6. Adorjánháza SE 15, 7. Mihályháza SE 10, 8. Tapolcafői SE 6, 9. Dáka SE 1, 10. Kéttornyúlaki SE 1.

A góllövőlista élmezőnye: 1. Sütöri Patrik (Mezőlak) 21 gól, 2. Horváth Zsolt (Külsővat) 20, 3. Kerkuska Zsolt (Mezőlak) 17.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!