Ez az első hazai bajnoki mérkőzésük idén

2021.02.27. 07:00

Az elmúlt fordulókban remeklő SBS Eger gárdája lesz a Telekom Veszprém vendége

A férfi kézilabda NB I 17. fordulójában a Telekom Veszprém együttese az utolsó négy találkozóján diadalmaskodó SBS Eger csapatát fogadja szombaton, az esztendő első hazai összecsapásán.

Rónai Tamás

A bakonyiak csütörtökön még Zágrábban szerepeltek, szombaton már a Veszprém Arénában lépnek pályára Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A bakonyi együttes játékosai a Bajnokok Ligájában csütörtökön este, a PPD Zágráb ellen aratott hétgólos győzelmet követően nem pihenhetnek sokat, hiszen kevesebb mint 48 óra leforgása alatt újra pályára kell lépniük. A horvátok elleni találkozó volt Lékaiék ötödik BL-szereplése február hónapban, ebből három idegenben, így a leterheltséget a sok utazás is növeli. David Davis mester együttese idén két bajnoki találkozót vívott, az elsőn hatalmas meglepetésre csak egy döntetlenre (33-33) futotta a Csurgó otthonában, majd magabiztos, tizenhárom gólos győzelmet aratott Orosházán (23-36).

A bakonyiak csütörtökön még Zágrábban szerepeltek, szombaton már a Veszprém Arénában lépnek pályára
Fotó: Penovác Károly/Napló

Szombaton az elmúlt fordulókban remeklő SBS Eger érkezik a Veszprém Arénába. Tóth Edmond csapata ugyan vereséggel kezdett az FTC ellen, de ezt követően zsinórban négyszer nyert. Először a sereghajtó Dabas otthonából hozta el a két pontot (21-29), majd hatalmas meglepetésre a Telekommal döntetlent játszó Csurgót fektette két vállra hazai pályán (27-24). A hevesiek folytatták a bravúrokat, egy végletekig kiélezett találkozón egy góllal bizonyultak jobbnak az arénában a VKKFT ellen (26-27). A K&H Liga előző fordulójában a kiesés ellen küzdő Cegléd legyőzése sem okozott gondot számukra (30-26). A két együttes legutóbb november közepén találkozott egymással, akkor a kilencgólos Manaszkov vezetésével 40-21-es magabiztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém a koronavírus miatt két hónap kényszerszünet után pályára lépő Eger ellen.

A mérkőzésre szombaton 18 órás kezdettel kerül sor a Veszprém Arénában, továbbra is zárt kapuk mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!