Pontot veszítettek a Csurgó otthonában

2021.02.07. 18:28

Komoly meglepetés született a Telekom vasárnapi meccsén

Hatalmas meglepetésre csak döntetlent ért el a Telekom Veszprémi férfi kézilabda-együttese az első félidő után még négy góllal vezető Csurgó vendégeként a bajnokság 14. fordulójában.

Rónai Tamás

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csurgói KK – Telekom Veszprém 33-33 (18-14)

Sótonyi László Sportcsarnok, zárt kapus. V.: Sándor, Szikszay.

Csurgói KK: TATAI – Kovacevic 2, BORSOS 4, HANUSZ 11 (4), SZEITL 5, KRECIC 7, Gebhardt 2. Csere: Füstös, Pallag (kapusok), Gábor M. 2, Kerkovits, Popovic, Bazsó, Ács. Edző: Alem Toskic.

Telekom Veszprém: Cupara – Lékai 1, MAQUEDA 5, Blagotinsek 3, Ligetvári, Markussen 1, Manaskov 2. Csere: Corrales (kapus), Nilsson, BOROZAN 6, MARGUC 7 (5), Dörnyei, Moraes, Yahia 4, MAHE 4, Lukács. Edző: David Davis.

Kiállítások: 22 perc, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

A bakonyi együttesből Nenadic, Strlek és Székely maradt ki a keretből, míg a fiatalok közül Dörnyei és Lukács kapott lehetőséget. A csurgói csapat tartalékos kerettel várhatta a Veszprém elleni összecsapást, hiszen Vasvári és Vasics koronavírus-fertőzés, Krsmancic és Nagy Szabolcs pedig sérülés miatt nem állhatott a hazaiak rendelkezésére.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Hanusz góljaival percek alatt négygólos előnyt harcoltak ki, miközben a kapuban Tatai mutatott be bravúrokat (5-1). A veszprémi gépezet akadozott, ezért a 9. percben Davis mesternek időt is kellett kérnie.

Mahé érkezett a pályára, aki előbb remekül játszotta meg Blagotinseket, majd egy szép egyéni akció után talált be a csurgói kapuba (8-4).

Hanusz Egont nem tudták megállítani a vendég védők, aki szebbnél szebb gólokkal bizonyította válogatottbeli tagságát, míg a bakonyiaknál Blagotinsek és Mahé igyekezett tartani a lépést vele, de a különbség nem csökkent (12-8).

Borsos és Krecic kiállítása után felcsillant a felzárkózás lehetősége a Telekom előtt, Borozan és Manaskov góljával két találatra apadt a Csurgó előnye a 23. percre (14-12). A hajrában azonban ismét a vendéglátók koncentráltak jobban, és a Krecic-Szeitl duó révén az első játékrész végére visszaállt a négygólos különbség (18-14).

A második félidőt az emberelőnyben játszó csurgóiak kezdték jobban, de 20-15 után megtorpantak, és a Veszprém fokozatosan dolgozta le hátrányát. Marguc magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőket, Maqueda is pontosan célzott, így a 39. percben már csak egygólos mínuszban voltak a bakonyiak (20-19).

A Telekom védekezése összeállt a második játékrészre, a kapuban Cupara is több védést mutatott be, és ennek köszönhetően Maqueda újabb átlövésével a 43. percben először vezettek a találkozón (21-22).

A Csurgó a tartalékos kerete ellenére is mindent elkövetett a pontszerzés érdekében. Borsos hatalmas átlövésgóljaival tartották a lépést a veszprémiekkel, sőt az 50. percben Krecic találatával ismét náluk volt az előny (26-25).

A végjátékra fordulva hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de az utolsó öt percre döntetlennel fordultak a felek (29-29).

A vendéglátóknál előbb Popovic, majd Borsos is a kizárás sorsára jutott, de az emberelőnyökkel nem tudtak élni a bakonyiak. Borozan vitte a hátán a Veszprémet, három gólt szerzett a hajrában, de a csurgóiak rendre válaszolni tudtak.

Borozan a mindent eldöntő találatot is megszerezhette volna a lefújás előtt, azonban az utolsó percben pályára lépő Füstös Ádám lábbal hárította az átlövést, így a Telekomnak egy ponttal kellett megelégednie a férfiasan küzdő és minden dicséretet megérdemlő Csurgó otthonában (33-33).

A Telekom Veszprém kedden este ismét a Barcelonával találkozik Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd csütörtökön a Celje otthonában játszanak Lékaiék.

David Davis: Az első félidő nagyon rossz volt. A játékosok a lehető legjobban játszottak, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettük volna.

Alem Toskic: Nagyot küzdött a csapatom a sok hiányzó játékos ellenére. A mérkőzésbe úgy mentünk bele, hogy nincs veszítenivalónk. Örülök az egy pontnak, de a meccs alakulása alapján úgy érzem, hogy a két pontot is megérdemeltük volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!