Szívós riválist vertek meg

2021.02.17. 20:38

Továbbra is tartja második pozícióját a BL-csoportban a Telekom

Vladimir Cupara és a tízgólos Jorge Maqueda vezérletével, ha nehezen is, de legyűrte a masszív Motor Zaporizzsját a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így megerősítette előkelő második helyét a csoportban.

B. Virág Rita

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Telekom Vp.–Motor Zaporizzsja 34-30 (17-17)

Veszprém Aréna, zárt kapus mérkőzés. V.: Brunner, Salah (svájciak). Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 8 (3), Maqueda 10, Lékai 1, Blagotinsek, Markussen 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, Moraes, Jahija, Borozan, Nilsson 4, Mahé 2, Manaszkov 2, Nenadics 2. Edző: David Davis.

Motor Zaporizzsja: Komok – Kozakevics 2 (1), Orbovics 1, Bohan 6, Babicsev, Horiha 7, Malasinszkasz 6 (2). Csere: Vjunik (kapus), Gyenyiszov 3, Puhovszki 4, Gurkovszkij 2, Doncov Edző: Gintaras Szavukinasz.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

A hazai BL-mérkőzésre változtatott az összeállításon David Davis, kimaradt a csapatból Danyiil Siskarev, Székely Márton és Kent Robin Tönnesen, visszatért Andreas Nilsson és Vuko Borozan.

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Remekül kezdett a Veszprém, a 3. perc végén, többek között Markussen duplájával, 4-2-re meglépett. Két perc múlva azonban már egyenlőt mutatott az eredményjelző, egyelőre a veszprémi védelem nem érezte az ukrán támadók tempóját (4-4).

Marguc adott lendületet a társaknak, majd Maqueda tört be ügyesen (10. perc: 7-4). Aztán Marguc kapott kétperces büntetést, és Corrales is is bemutatott egy remek bravúrt. Horiha és Maqueda vívott gólpárbajt, előbbi az ötödik, utóbbi a negyedik találatánál járt (15. perc: 9-7). Az ukránok nem hagyták magukat leszakítani, minden megingást azonnal kihasználtak (18. perc: 11-10). Borozan hagyta el a lasztit, kisebb szabálytalanság után, a lerohanás végén büntetőt kaptak a vendégek, amit Malasinszkasz értékesített (19. perc: 11-11).

Mahé szerezte vissza a vezetést, ám gyorsan érkezett a válasz. A francia irányító nagyszerűen játszott, pazar passzokkal tömte a társakat (15-13). Időt kértek a vendégek, ám nem csökkent a különbség (27. perc: 17-15). Megnyitotta védelmét a Motor, ami leginkább Borozant zavarta meg. A félidő végén 17-17-et mutatott az eredményjelző.

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Malasinszkasz találatával indult a második etap, először vezetett a Motor (17-18). Markussen szerencsére azonnal reagált.

Malasinszkasz villant újra, majd Maqueda ( 36. perc: 19-19). Manaszkov szélső befutásával újra itt volt az előny, majd Horiha pókhálózta ki Corrales kapuját.

Mindkét oldalon feljegyezhettünk egy-egy kiállítást, az ukránok továbbra is szívósan tapadtak a piros mezes házigazdákra (40. perc: 21-21).

A beálló elleni védekezés megint lyukas pont volt a veszprémieknél, Bohan zsinórban kettőt lőtt (21-22).

Cupara érkezett, rögvest védéssel mutatkozott be. Markussen hatalmas átlövésével újra a Telekom vezetett (24-23), de Puhovszki egalizált.

Emberhátrányba került a Veszprém, azonban Cupara hetest hárított, Nenadics pedig bevágta az ellentámadást (26-24). Maqueda ellenállhatatlan volt, 27-25-re alakítva az állást. Blagotinseket küldték ki két percre, azonban Cupara nem hagyta, hogy közelebb zárkózzanak az ukránok.

Motor-időkérést követően Bohan szépített, majd Bohan ült le két percre. Marguc hetesből, Maqueda átlövésből talált be, hosszú idő után hárommal ment a Veszprém (51. perc: 29-26). Időt kértek a vendégek.

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Cupara elkapta a fonalat, Maqueda kilencedik találatával először volt négy a különbség (55. perc: 31-27). Bohan két góllal 31-29-re alakította az állást, Pukhovszki pedig visszahozta a meccsbe a csapatát (31-30). Nilsson kapott ügyes labdát, majd Jahija csent el egy lasztit, és újra a svéd beálló góljának tapsolhattunk (59. perc: 33-30).

Cupara még védett egyet, majd Maqueda tette fel mai teljesítményére a koronát, meglőtte tizedik találatát.

David Davis: – A Zaporizzsja ellen mindig nehéz játszani, főleg, mert a védekezésünk még nem volt olyan szinten, ahogy azt elvárnám. A napokban viszont legalább tudtunk edzeni, nem úgy, mint az előző héten, és igyekeztünk kijavítani a hibákat. A meccset egyértelműen Vladimir Cupara beszállása változtatta meg. Nagyon hiányoznak a szurkolók, várjuk őket vissza.

Gintaras Szavukinasz: – Hasonló volt ez a találkozó, mint amit ősszel Ukrajnában játszottunk. A mérkőzés háromnegyedéig jól tartottuk magunkat, ám ezután a Veszprém megmutatta, milyen erő lakozik benne, milyen jó csapat is valójában. Múlt héten a Kiel ellen nem a legszebb arcunkat mutattuk, igyekeztünk ezen változtatni, azonban a győzelemhez ez nem volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!