Az egy sorral küzdő szegedieket dicséret illeti a játékért

2021.03.21. 20:05

A Telekom Veszprém begyűjtötte a két pontot a férfi kézilabda NB I rangadóján

A becsülettel küzdő MOL-Pick Szeged próbálta megnehezíteni a Telekom Veszprém dolgát, ám a rekordbajnoknak nem kellett kiadnia magából mindent, hogy begyűjtse a két pontot a férfi kézilabda NB I rangadóján.

B. Virág Rita

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A férfi kézilabda K&H Liga csúcsrangadójára a vendégek eléggé tartalékosan tudtak csak elutazni. A hét utolsó napján megrendezett összecsapáson viszont már ott volt Juan Carlos Pastor vezetőedző, aki a koronavírus-fertőzésből felépülve negatívat tesztelt.

A hazaiaknál Jorge Maqueda, Danyiil Siskarjov, és Manuel Strlek maradt ki a keretből, két fiatalt, Dörnyei Boriszt és Lukács Pétert viszont benevezte David Davis vezetőedző.

A Telekom kezdett jobban, 3-0-val nyitott, az 5. percben Zsitnyikov vette be először Corrales kapuját. A veszprémiek részéről Borozan tűnt megállíthatatlannak, ezért 5-2-nél Juan Carlos Pastor időt kért.

Emberelőnybe került a Szeged, ám Borozan bombáját képtelenség lett volna hárítani (11. perc: 6-3). Sostaric büntetőből két gólra faragta a hátrányt, azonban Nilsson is kihasználta a helyzetét, majd Corrales védése után Nenadics volt eredményes (15. perc: 8-4).

Bombac villant, majd négy percig egyik háló sem rezdült meg, a gólcsendet Moraes zsinórban két találattal törte meg (10-5). Sostaric hetesből szépített, aztán még egymás után kétszer túljárt Corrales eszén és 10-8-nál David Davis is magához rendelte övéit.

Alilovic is kezdett belelendülni, zsinórban hárította a veszprémi lövéseket, majd Bombac egy gólra hozta fel csapatát (25. perc: 10-9). Nilsson már a harmadik találatát szerezte, ám nem jutott lélegzethez a Telekom, mert Källman kanyarodott fel a szélről eredményesen (11-10).

Mackovsek ült le két percre, ám az emberelőnyt nem tudta gólra váltani. A félidő utolsó négy percében nem esett több találat.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Corrales és Alilovic-védéssel indult a második etap, aztán Källman esett rá a reklámtáblákra, a meglóduló Manaszkov pedig 12-10-re alakította az állást. Nenadics szerzett szemtelen találatot emberelőnyben, aztán egy üres kapus gólt, így újra néggyel vezetett a Telekom (35. perc: 14-10).

Blagotinsek kapott két perces kiállítást, Cupara érkezett a veszprémi kapuba, de nem tudta hárítani Sostaric büntetőjét (14-11).

Tönnesen vágott kettőt zsinórban, a túloldalon Gaber maradt bántóan egyedül, majd a beállóról Nilssont állították ki. Sostaric negyedik büntetőjét lőtte be (16-13).

Láthatóan fáradtak a szegediek, ám nem adták fel, becsülettel küzdöttek. A Veszprém pedig nagy tempót diktálva ment előre (46. perc: 21-16). Hét a hat elleni játékra állt át a Szeged, ám így is egyre nőtt a differencia, mert a vendégek mindinkább elkészültek erejükkel (50. perc: 23-17).

A Tisza-partiak becsületére legyen mondva, egy 5-2-es szériának köszönhetően 24-21-re felzárkóztak, a bakonyiak nem engedhettek ki. Az utolsó percekben aztán megrázta még magát Jahija, Marguc is szép gólt lőtt, így 27-22-re alakult az állás. A hátralévő másfél percben jöttek a fiatalok mindkét oldalon, a meccs végül 27-23-mal ért véget.

Veszprém–Szeged 27-23 (11-10)

Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Bócz, Widemann. Telekom Veszprém: CORRALES – Marguc 2, Tönnesen 3, Lékai, NILSSON 4, Borozan 3, MANASZKOV 5. Csere: Cupara (kapus), Jahija 2, Moraes 3, NENADICS 5 (2), Ligetvári, Blagotinsek, Dörnyei, Lukács. Edző: David Davis.

MOL-Pick Szeged: ALILOVIC – SOSTARIC 7 (4), KASPAREK 5, GABER 1, Mackovsek 2, Källman 3, Bombac 2. Csere: Zsitnyikov 3, Rea, Bajus, Tóth J. Edző: Juan Carlos Pator.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!