kézilabda NB I

2021.03.29. 07:00

Ezúttal nem sikerült legyőzni a Csurgó csapatát

A bravúros Magyar Kupa-negyeddöntős győzelem után a bajnokságban is a Csurgóval találkozott a Veszprémi KKFT férfi kézilabda-együttese, ám ezúttal nem jártak sikerrel Tombor Csaba tanítványai.

B. Virág Rita

A Veszprémi KKFT (a labdával Kristóf Mátyás) csak futott az eredmény utána a Csurgó elleni mérkőzésen

Forrás: Veszprémi KKFT

Fotó: PETER CSEH

Csurgói KK–VKKFT 39-33 (20-16)

Csurgó, zárt kapus mérkőzés. V.: Altmár, Horváth. Csurgói KK: Pallag – Vaszics 6, Krecic 3, HANUSZ 5, SZEITL E. 7, Borsos 1, A. Kovacevic 4. Csere: Tatai 1 (kapus), KRSZMANCSICS 9 (6), Popovics, Gábor M. 3, Vasvári, Bazsó, Ács. Edző: Alem Toszkics.

Veszprémi KKFT: Ágoston – Szmetán, Bugyáki, Kristóf M. 2, Vajda 4, Fazekas G. 5, Hári 1. Csere: Miklós G. (kapus)– Szakály 1, Tóth M., Somogyi 1, Seregi 1 (1), ÉLES B. 14 (4), Tóth P. 2, SZEITL L. 2. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 6/5.

A héten már másodszor utazott Csurgóra az NB I.-es újonc, a Magyar Kupa-továbbjutás után a bajnokságban is pontért, pontokért szálltak harcba Tombor Csaba tanítványai. Nem indult jól a mérkőzés a vendégek szempontjából, mert a 7. percben már 6-1-re vezetett a szerdainál jóval összeszedettebb és koncentráltabb Csurgó. Éles Benedek hetesből, majd akcióból szépített, ám a védekezés nem volt az igazi, így a hazaiak tartani tudták a távolságot (8-4, 10-6).

Krszmancsics és Kovacevic találatai után már 12-6-ra vezettek a házigazdák, azonban nagy szívvel küzdöttek a veszprémiek, és előbb 15-11-re, aztán Kristóf és Fazekas remek megoldásai után 16-14-re felzárkóztak. Szeitl Erik góljára testvére, Szeitl László válaszolt, ekkor öt perc maradt a félidőből (17-15). Ezt követően kettős emberelőnybe került a VKKFT, azonban mégis a hazaiak lőtték a gólokat, és a játékrész 20-16-os csurgói előnnyel zárult.

A Veszprémi KKFT (a labdával Kristóf Mátyás) csak futott az eredmény utána a Csurgó elleni mérkőzésen Fotó: Veszprémi KKFT

A térfélcserét követően sikerült újra két gólra felzárkózni (38. perc: 23-21), ám ezután a Csurgó sorozatban három gólt szerzett, és ismét tetemes volt a különbség (26-21). A következő időszakban felváltva estek a gólok, egészen a 46. percig, ekkor 30-25-re állt a meccs.

Kovacevic találatával 31-25-re módosult az állás, és vészesen fogyott az idő, már a 48. percnél jártunk.

Időt kértek a hazaiak, ám a játék képe mit sem változott. A Csurgó jól őrizte előnyét. Tatai Péter kapus üres kapus góljánál pedig már érezhető volt, hogy ezt a meccset már nem tudja megfordítani a Veszprém (35-28).

A Csurgó végül végig vezetve, magabiztos sikert aratva gyűjtötte be a két pontot.

Alem Toszkics: – Nem volt könnyű a mai meccs sem. Tudtuk, hogy nagyon jó csapat a fiatal veszprémi együttes, a kupameccs után igyekeztünk rendezni a sorainkat, újítottunk a támadásainkban. Most jó volt a védekezésünk, ez sokat segített a siker elérésében.

Tombor Csaba: – Ma mi mentünk bele rosszul a mérkőzésbe, elhúzott a Csurgó, ami elbizonytalanított bennünket, csak futottunk az eredmény után. A csapatunk nagyon fiatal, ezért hullámzó a teljesítményünk, most nem volt jó a védekezésünk sem, hiszen még a Telekom Veszprémtől sem kaptunk ennyi gólt. Sűrűn jönnek a meccsek, de igyekszünk továbbra is mindenhol megállni a helyünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!