Lépés a dobogó felé

2021.03.06. 11:00

Fontos ütközet vár a veszprémiekre

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 23. fordulójában a tavaszi szezont győzelemmel kezdő veszprémi csapat az utolsó előtti Ménfőcsanak együttesét fogadja vasárnap a városi stadionban.

Rónai Tamás

A Practical-VLS Veszprémre (pirosban) fontos ütközet vár Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az előző fordulóban Major Norbert negyedik percben szerzett góljával három ponttal távoztak a bakonyiak a Bicske otthonából, ezzel pontszámban beérve a Sopron ellen döntetlent elérő, a tabella harmadik helyén álló Lipót gárdáját.

– Tökéletesen sikerült a mérkőzés, nagyon elégedett voltam a csapattal. Amit elterveztünk a felkészülés alatt, azt megvalósítottuk, és nagyon jó szellemiségben futballoztunk egy játékra szinte alkalmatlan pályán. Örömteli volt, hogy gyorsan sikerült megszereznünk a vezetést, amely után már csak az volt a kérdés, mikor tudjuk megszerezni a következő gólt, ami sajnos nem sikerült, de stabil védekezésünknek köszönhetően a lefújásig megtartottuk előnyünket – értékelte a szezonnyitót Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A Veszprém soron következő ellenfele a tabella 19., utolsó előtti helyét foglalja el az eddig megszerzett 15 pontjával. A ménfőcsanakiak mérlege idegenben sem túl acélos, kilenc vereség mellett mindössze egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelhettek el a bajnokságban. Hannich Péter együttesében nagy játékosmozgás volt a télen, ráadásul két kulcsembere is elhagyta a csapatot.

– Nem sok információval rendelkezünk a Ménfőcsanak együtteséről, és az is kiszámíthatatlan, milyen taktikával lép ellenünk pályára. Ha csak a védekezésre koncentrálnak, és arra figyelnek, hogy őrizzék a kapujukat, akkor kemény összecsapás elé nézünk, de remélem, meg tudjuk törni az ellenállásukat. Elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Természetesen készülünk az ellenfélre is, mert ebben az osztályban minden csapat kiszámíthatatlan. Nehéz mérkőzésre számítok, mert ellenfelünknek a bennmaradás a tét, nekünk pedig az, hogy a dobogó közelében maradjunk, és szeretnénk itthon tartani a három pontot – nyilatkozta Pető Tamás.

A Practical-VLS Veszprémre (pirosban) fontos ütközet vár
Fotó: Penovác Károly/Napló

A két együttes augusztus közepén találkozott utoljára egymással, akkor Nagy Richárd duplájára csak egy ménfőcsanaki válasz érkezett, így a veszprémiek győzelemmel távozhattak a győri csapat otthonából. A vasárnap 13.00 órakor kezdődő összecsapáson a VLS mestere a Bicske ellen megsérülő Gálfi Norbert játékára nem számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!