jól működött a védekezés

2021.03.06. 19:34

Negyven veszprémi találat a Komló ellen

Az 5+1-es védekezési variációt is gyakorolhatta a Komló ellen a Telekom Veszprém a szombati bajnokin, ahol kilenc góllal nyert a címvédő házigazda a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém - Vörös Dávid

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

Telekom Veszprém-Sport36 Komló 40-31 (21-14)

Veszprém Aréna, zárt kapus mérkőzés. V.: Altmár, Horváth M. Telekom Veszprém: Corrales – SISKARJOV 5, Tönnesen 3, MAHÉ 6 (2), Nilsson 4, Borozan 4, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), Lékai 1, Markussen 2, Moraes 4, Omar J. 4, Ligetvári 1, Manaszkov 1. Edző: David Davis

Sport36 Komló: Djurdjevics – Szkokán 5, Oláh 1, Grünfelder 2, Metcz, JERKOVICS 7, Takács B. 2. Csere: Szilágyi (kapus), Hoffmann 2, Sunajko F. 2, MELNYICSUK 7 (6), Beck 2, Dobi 1, Kovácsevics. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 6/6.

A hazaiaknál Blaz Blagotinsek kapott pihenőt, akinek nemrég született meg a kislánya, rajta kívül Petar Nenadics, Gasper Marguc, Jorge Maqueda is kimaradt a keretből.

Villámrajtot vett a házigazda, a 7. perc közepén 7-2-re állt a mérkőzés. Időt kértek a Baranya megyeiek, érezhetően nem akartak leszakadni. Djurdjevics kapus zsinórban két bravúrt is bemutatott, és 8-4-re alakult az állás. Nilsson élt a lehetőségeivel, a túloldalon a korábban Veszprémben kézilabdázó Melnyicsuk és Jerkovics felelt a gólokért (16. perc: 12-9).

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

A kisebb veszprémi megtorpanást követően Markussen, Siskarjov, aztán Strlek volt eredményes (15-9). Megint meglódultak a bakonyiak, pillanatok alatt hétre, aztán kilenc gólra növelték a különbséget (20-11). A félidő utolsó két percét 3-1-re nyerték a komlóiak, ám hátrányuk így is tetemes volt.

Két Melnyicsuk-góllal indult a második felvonás, ám a túloldalon is szorgosan gyűjtögette a találatokat Borozan és Siskarjov (23-16). Főleg a jobb szél volt elemében, Tönnesen is remek megoldásokat mutatott be (28-19). Kilenc gólról azonban nem tudott feljebb lépni a Telekom, mert amint közeledett a két számjegyű különbség, a Komló fogcsikorgatva közelebb zárkózott (29-23).

A hajrához érve Jahija és Moraes villant, 34-26-ra állt a meccs. Jerkovics és Melnyicsuk mindent megtett, hogy még szorosabb legyen, gyors, lendületes játékkal megint az egyiptomi és brazil pillanatai következtek (58. perc: 39-30). A Veszprém sikerét végül semmi sem veszélyeztette, kilenc góllal, biztosan nyertek.

Fotó: Telekom Veszprém/Vörös Dávid

David Davis: – Elégedett vagyok a mai meccsel. Szerettük volna gyakorolni az 5+1-es védekezési formációt, szerintem elég jól működött. A Komló ellen kifejezetten nehéz volt egyébként ezt a védekezést alkalmazni, mert alacsonyak, jól cseleznek.

Kilvinger Bálint: – Igyekeztünk a lehető legnagyobb csatára késztetni őket. Akadtak hiányzóink, ezt főleg a belső posztos védekezésben éreztük meg. Ám akik ma pályára léptek, mindent megtettek azért, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Örülök, hogy 30 gól fölött tudtunk lőni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!