darts

2021.03.11. 07:00

Pápai sikerrel ért véget a bajnokság első fordulója

A pápai Holdkő Darts Klub színeiben versenyző Borbély András sikerével ért véget az országos ifjúsági steel darts bajnokság első fordulója, amelyben a pápai klub képviseletében Könyves Zoé ötödik lett.

Haraszti Gábor

Borbély András kiváló formában versenyzett

Forrás: Archív

A nemzeti bajnokság első fordulóját Budapesten rendezték, és a Holdkő Darts Klub két fiatalja, Könyves Zoé és Borbély András állt dobóvonal mögé.

– Könyves Zoé két hónap gyakorlás után egy számára teljesen ismeretlen mezőnyben vállalta a versenyt, amelyben végül ötödik lett – mondta Szalai Richárd, a pápai egyesület elnöke.

Borbély András kiváló formában versenyzett Fotó: Archív

– Elégedett vagyok vele, teljes mértékben helytállt. Úgy látom, kitartó és elszánt, ha megmarad a lelkesedése és a szorgalma, szép sikerek várnak még rá. Az ifjúsági fiúk között Borbély András a 32 versenyzőből álló mezőnyben négyfős, meglehetősen erős csoportba került, amelyben a tavalyi kupagyőztes Balogh Dávid és ifjúsági versenyeken nagyon szép eredményeket elérő Kovács Álmos is szerepelt. András ettől függetlenül megnyerte a csoportját, sőt, a főtáblán is magabiztos játékot mutatva kiváló versenyzőket utasított maga mögé. Nagyon összeszedett játékkal egészen a döntőig menetelt. A finálé nagy izgalmakat hozott, végül döntő legben 4-3 arányban András bizonyult a legjobbnak, nem is indulhatott volna jobban az évad – mesélte a pápai klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!