Magyar Kupa

2021.04.12. 19:41

A Balaton-partiak drámai küzdelemben szerezték meg a bronzot

A sírból hozta vissza bronzmeccset hétfőn a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében a Balatonfüredi KSE, amely szinte végig hátrányban játszott a Veszprémi KKFT-vel szemben. A BKSE hétmétereseket követően bizonyult jobbnak.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázs végigharcolta a meccset, támadásban hátán cipelte csapatát, 12 gólig jutott Fotó: MTI

Fotó: Illyés Tibor

BKSE–VKKFT 28-27 (11-12)

Szigetszentmiklós. V.: Felhő, Öcsi. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Rodriguez 2, Varga 2, Topic 2, Dénes, SZÖLLŐSI B. 12 (7), Bóka 2. Csere: Andó (kapus), MALINOVIC 5 (1), KEMÉNY 3 (1), Szűcs, Brandt, Draskovics. Edző: György László.

Veszprémi KKFT: BORBÉLY – Szmetán P. 2, Kristóf 3, FAZEKAS G. 5, Szeitl L. 2, ÉLES B. 6 (5), HÁRI 5. Csere: Ágoston (kapus), Tóth P. 1 (1), Somogyi 2, Seregi 1 (1), Bugyáki, Tóth A., Füleki. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 12/9, ill. 10/7.

Nemcsak a finálé, a bronzmeccs is igazi presztizscsatát tartogatott a Magyar Kupa idei négyes döntőjében. A szomszédvári rangadó résztvevői közül a Füred volt a tapasztaltabb, a Balaton-partiak már többször szerepeltek a sorozat legjobbjai között és négy alkalommal (2010, 2016, 2018, 2019) a bronzérmet is megkaparintották.

A két együttes tétmeccsen csak egyszer találkozott egymással, a februári bajnokin a BKSE magabiztosan győzte le a fiatal bakonyiakat.

Szmetán Péter és Fazekas Gergő volt eredményes az összecsapás elején, jól kezdett a VKKFT, amely villámgyors támadásokat vezetett. Hiába szépített Szöllősi Balázs hetesből, a fürediek csak követni tudták riválisukat.

Fazekas remek passzokkal szolgálta ki társait, 3-5-re alakult az állás. Borbély védte Szöllősi ziccerét, Topic az üres kapuba helyezett, de ismét jött Fazekas. Támadásban gyengélkedett a BKSE, György László a 14. percben időt is kért, 4-6. Nem sokkal később közel került az egyenlítéshez a Füred, ám hiába spárgázott Bősz, majd hárította Szeitl próbálkozását is, Bóka elvétette az üres kaput.

Mindkét oldalon remekeltek a kapusok, Borbély és Bősz is átlag feletti szinten védett.

A 21. percben 6-8-at mutatott az eredményjelző, a Balaton-partiak szenvedtek támadásban és egyetlen játékosuk sem akadt, aki ebből ki tudta volna rángatni a csapatot. Kristóf gólja után háromra nőtt a VKKFT előnye, György László legénysége viszont tudott válaszolni és Varga a 26. percben egyenlített, 9-9.

Lendületbe került a BKSE, amely a vezetést is átvette (11-10), de csak rövid időre. Fazekas és Kristóf összehozta a mérkőzés talán legszebb gólját, utóbbi kínai figura végén talált be, majd füredi hiba után Éles értékesített egy büntetőt. Eggyel vezettek a veszprémiek az első félidőt követően.

A második játékrészt is jobban kezdte a VKKFT, aztán a Füred percei következtek, 34. perc: 13-13.

Amikor úgy tűnt, magára talál a Balaton-parti alakulat, csúnya hibákat követett el, és a könnyű gólokat szerző bakonyiak ismét meglógtak, 14-17.

A folytatásban utolérte ellenfelét a Füred, 17-17, a vezetést viszont nem tudta átvenni. Szívósan küzdött a VKKFT, és a BKSE-nél is az utolsó erőtartalékokat vették sokan elő.

Szöllősiék nem tudták kihasználni az emberelőnyt, Fazekas pedig belőtte a 20. veszprémi gólt, 18-20.

A 49. percben lett ismét egál az állás, 21-21, majd Éles szerzett újra vezetést a Veszprémnek.

Továbbra sem játszott jól a Füred, ellenben nagyon nyomott, fej-fej mellett haladtak a felek. Tombor Csaba időkérése után Fazekas volt eredményes kínaiból, a másik oldalon Szöllősi hetest rontott, öt perccel a vége előtt 22-24 állt az eredményjelzőn.

Szöllősi Balázs végigharcolta a meccset, támadásban hátán cipelte csapatát, 12 gólig jutott Fotó: MTI

Rodriguez szépített, de már nem sok ideje maradt a Fürednek. Rodriguez ráadásul a kiállítás sorsára jutott, Éles pontos hetese pedig azt jelentette, hogy a VKKFT már a nyakában érezhette a bronzérmet, 23-25. Kemény szépített, egy perc volt hátra, Fazekas rontott, Szöllősi pedig egyenlített, 25-25. Tíz másodperc maradt, Tombor Csaba időt kért, de nem sikerült újra betalálni.

Jöhettek a hétméteresek!

Éles kapu mellé lőtte.

Szöllősi betalált.

Seregi szintén.

Kemény eredményes volt Ágostonnal szemben.

Hári fejbelőtte Andót (ezért piros lapot kapott).

Topic lövését Borbély kivédte.

Tóth Péter betalált.

Malinovic szintúgy.

Fazekas Gergő mellé pörgetett.

A BKSE szerezte meg bronzérmet!

György László: – A VKKFT uralta a meccset, ám az utolsó néhány percben vissza tudtunk jönni. Rengeteget hibáztunk a találkozón, a végén kicsit Fortuna is velünk volt. Kicsin múlt a siker, el kell ismerni, az ellenfél is megérdemelte volna a bronzérmet.

Tombor Csaba: – Emelt fővel távozunk, semmi okunk sincs a szomorúságra. Sajnos a végén kicsit rutintalanul játszottunk, de ez benne van, hiszen rendkívül fiatal a csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!