A veszprémi kosárlabdázók izgalmas csatában tudtak nyerni

Hazai pályán nyert és ezzel kiegyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntőben a Veszprém a kosárlabda NB I/B piros csoportjának rájátszásában.

Horváth Gábor

A sérülés után visszatért Nebojsa Dukic (középen) remekül teljesített a MAFC elleni hazai meccsenFotó: veszpremkosar.hu/Wolf Attila

Fotó: veszpremkosar.hu/Wolf Attila

Veszprém–MAFC 85:82 (16:20, 23:20, 21:16, 25:26)

Veszprém, zárt kapuk mögött. V.: Török, Horváth, Földesi. Hoya-Pannon Veszprém: Szücs 2, Madár 29/9, Orgona 12/3, Szabó 13, Dukic 19/9. Csere: Sipos 2, Futó 8. Edző: Baksa Szabolcs. MAFC: Lakits 2, Csapai 22, Tóth 25, Kovács 11, Komma. Csere: Polgárdy 17, Pfandler 2, Misek, Bordács 3, Németh. Edző: Garai Péter.

A negyeddöntő első mérkőzésén a MAFC otthonában 95-83 arányban jobbnak bizonyult a Veszprémnél, amely hazai pályán természetesen azonnal szeretett volna visszavágni és ezzel kiegyenlíteni a párharc állását.

A vendégek kezdtek jobban, a Hoya beragadt a rajtnál, viszont igyekezett látótávolságon belül maradni. Baksa Szabolcs ennek érdekében a nyolcadik percben kénytelen volt időt kérni, ekkor 10-15 volt az állás. Úgy tűnt, sikerül közelebb férkőzni a MAFC-hoz, ám a Veszprém a negyed végéig csak egy pontot tudott faragni hátrányán.

A folytatásban feljavult a házigazda és át is vette a vezetést (26-25). Nagy volt a csata, a vendégek válaszolni tudtak, viszont csupán egy pont volt az előnyük az első félidő végén, 39-40.

A sérülés után visszatért Nebojsa Dukic (középen) remekül teljesített a MAFC elleni hazai meccsenFotó: veszpremkosar.hu/Wolf Attila

A harmadik negyedben a bakonyiak szívós munkával kiegyenlítettek, majd az etap végén már négy ponttal jobban álltak, mint riválisuk, 60-56.

Jöhetett a záró jáétkrész, amely Dukic hármasával indult. Lendületbe jött a Veszprém, amely átvette az irányítást (68-59), de a MAFC nem adta fel a csatát. A 36. percre egy pontra olvadta a hazai fór (74-73), sőt a vendégek fordítani tudtak. Az utolsó két percre 78-78-as döntetlennel fordultak a felek. Dukic beszórt egy három pontost, ami nagyon fontos volt, mert a MAFC ezt nem tudta az utolsó másodpercekben megtenni, pedig kétszer is próbálkozott.

Az 1-1-re álló párharc következő meccsét szombaton rendezik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!