foci

2021.04.04. 20:13

Egy pontot szerzett a Perutz FC

Egy ponttal távozott a BKV Előre otthonából a Perutz FC, mely győzelmi lehetőséget mulasztott el, hiszen a kapufa két alkalommal is a hazaiakkal volt.

Haraszti Gábor

BKV Előre – Perutz FC 1-1 (0-0) Gsz.: Busai ill. Skriba

Budapest, BKV Előre Sporttelep, v.: Zimmermann (Flinta, Pogonyi). BKV Előre: Czuczi – Girán (’70 Nagy), Szabó, Pokó, Balogh (’70 Wágner), Ferkó, Busai (’78 Füzik), Kiss, Tóth, Ihos (’46 Szabó), Szegő, vezetőedző: Gelei Károly. Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Koronczai, Szalai – Kiss (’78 Bence), Baldauf (’60 Hauser), Hanzl (’85 Molnár), Kalász (’60 Illés), Szilágyi (’85 Iványi) – Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.

A legutóbbi öt mérkőzésén mindössze öt pontot gyűjtő, a tabella 17.helyén álló BKV Előre otthonába utazott húsvétvasárnap a Perutz FC, mely egy idegenbeli győzelemmel szerette volna megszilárdítani helyét a középmezőnyben. Gelei Károly tanítványai is a három pont reményében léptek pályára, hiszen ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerültek volna a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Baldauf lövését a balra vetődő Czuczi szögletre tolta. Az első tíz perc végén a BKV veszélyeztetett, Busai középre emelt labdáját Szabó fejelte rá, Szigeti azonban bravúrral fölé tolta a bólintást. Egy perccel később a hazai védők bizonytalanságát kihasználva Szilágyi szerzett labdát, ám nem tudott kapura lőni, mert a védők szabálytalanul szerelték, joggal kérte számon az elmaradt tizenegyest és a kiállítást a vendég kispad. Az első negyed óra végén Hanzl szögletét a röviden érkező Skriba csúsztatta a keresztlécre. A 25.percben ismét a BKV-val volt a kapufa, Nagy átlövése a bal kapufán csattant.

Pápai szempontból rosszul indult a második félidő, Pokó szúrta rá a jobb oldalon, Szigeti védése után a kipattanó Busai elé került, aki a bal sarokba belsőzött 1-0. A fővárosi gólra hamar jött a pápai válasz, Hanzl felívelése az egész meccsen nagyot küzdő Skriba elé pattant, aki kipókhálózta a bal felsőt 1-1. A 85.percben a meccslabda maradt ki, Szilágyi húzta meg a jobb oldalon, majd élesen középre tálalt, az érkező Illés azonban a bal kapufa mellé belsőzött.

Gelei Károly: Igazságos döntetlen született, volt egy kis szerencsénk is, ez a Pápa már nem az, amelyikkel ősszel játszottunk. A mi helyzetünkben sajnos nem sokat segít az egy pont, de legalább nem kaptunk ki.

Takács Gábor: Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, három komoly helyzetünk volt. A második felvonás első percében egy kósza labdából az ellenfél megszerezte a vezetést, szerencsére hamar tudtunk válaszolni és a hajrához közeledve nekünk volt labdánk a három pontért, ami sajnos kimaradt. Úgy érzem jól játszottunk, a fiúk mindent megtettek, ebben a meccsben ennyi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!